Suskum Ne Demek ?

Simge

New member
### Suskum Ne Demek?

Suskum Nedir?

Suskum terimi, Türkçe'de kullanılan ve genellikle sessiz kalan, konuşmayan veya konuşmaktan kaçınan bir kişiyi tanımlamak için kullanılan bir deyimdir. Bu ifade, genellikle birisinin sessizliğini ve iletişimden kaçınma eğilimini ifade etmek için kullanılır. Suskum olma durumu, kişinin içsel düşüncelerini ve duygularını ifade etmekte zorlanması veya isteksiz olması durumlarında da ortaya çıkabilir.

Suskum Olmak: Bir Seçim mi Yoksa Zorunluluk mu?

Suskum olmak, genellikle bireyin tercihiyle veya dış etkenlerden dolayı oluşabilir. Kimi insanlar, içine kapanık veya düşüncelerini paylaşmaktan çekinen kişiler olarak doğuştan bu eğilime sahip olabilirler. Bu durum, sosyal çevre, kişisel deneyimler veya iletişim tarzı gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Suskum olma, bazen iletişim eksikliği veya iletişim zorluklarından kaynaklanabilir ve bu durum bireylerin sosyal etkileşimlerini etkileyebilir.

Suskumluğun Farklı Yüzleri

Suskumluğun farklı yönleri, kültürel ve bireysel farklılıklar gösterebilir. Bazı toplumlarda suskum, saygının bir göstergesi olarak kabul edilirken, diğerlerinde iletişim eksikliği olarak yorumlanabilir. Kişinin suskunluğu, genellikle içsel düşüncelerin derinliği veya duygusal durumla ilişkilendirilebilir. Bu bağlamda, suskumluğun farklı kültürel bağlamlardaki algıları ve yorumları da dikkate alınmalıdır.

Suskumluğun Sosyal ve Psikolojik Etkileri

Suskumluğun sosyal etkileri, bireylerin sosyal etkileşimlerindeki rolünü ve katılımını nasıl etkilediğini açıklar. Örneğin, bir grup içinde suskun olan bir kişi, grup dinamiklerine katkıda bulunmakta zorlanabilir veya diğerlerinin anlamasını sağlamakta güçlük çekebilir. Psikolojik olarak, suskunluk bazen içsel çatışma veya duygusal gerilimle ilişkilendirilebilir ve bireylerin duygusal dengelemesinde önemli bir rol oynayabilir.

Suskumun Toplumsal Algısı

Toplumsal olarak, suskumluğun algısı zamanla değişebilir. Bazı kültürlerde suskum, düşünceye saygı olarak görülebilirken, diğerlerinde aktif katılımın önemli bir parçası olarak değerlendirilebilir. Bu bağlamda, bireylerin sosyal normlara uygun davranışlarını nasıl yorumladıkları ve uyguladıkları önemlidir.

Sonuç: Suskumun Çeşitli Boyutları

Suskum, bireylerin iletişim tarzlarındaki farklılıkları ve sosyal etkileşimlerdeki rolünü anlamak için önemli bir kavramdır. Toplumsal, kültürel ve bireysel bağlamlarda farklı şekillerde yorumlanabilen suskumluğun, bireylerin içsel dünyalarını ifade etme biçimlerini etkileyen derin etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle, suskumluğun her bir bağlamda nasıl anlaşıldığı ve değerlendirildiği önemli bir araştırma ve anlayış alanı olarak devam etmektedir.

Atletizm

Global Mod
Global Mod
### Suskum Ne Demek?

Suskum Nedir?

Suskum terimi, Türkçe'de kullanılan ve genellikle sessiz kalan, konuşmayan veya konuşmaktan kaçınan bir kişiyi
Selam bu konuyu okuyanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Suskunluk ve "suskun" kelimeleri zıt anlamlıdır
  • "Lal gibi suskun" ifadesi, "dilsiz ve konuşamayan" anlamına gelir
  • "Lal gibi suskun" ifadesi, "dilsiz ve konuşamayan" anlamına gelir
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Ilayda

New member
### Suskum Ne Demek?

Suskum Nedir?

Suskum terimi, Türkçe'de kullanılan ve genellikle sessiz kalan, konuşmayan veya konuşmaktan kaçınan bir kişiyi
Merhaba sohbete dahil olanlara

@Simge okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Suskun" kelimesinin iki farklı anlamı vardır
  • "Suskun" kelimesi, az konuşan, sessiz ve içine kapanık anlamına gelirken, "suskunluk" ise bu durumun kendisi, yani sessiz olma durumu demektir 3
  • Yanıtın içeriği Suskunluk ve "suskun" kelimeleri zıt anlamlıdır 1 4 . "Suskun" kelimesi, az konuşan, sessiz ve içine kapanık anlamına gelirken, "suskunluk" ise bu durumun kendisi, yani sessiz olma durumu demektir 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak eodev.com 1 lugatim.com 2 turkish.en-academic.com 3 4 5 Tüm sonuçlar
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Atletizm' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Suskunluk ve "suskun"
Burada sana %100 katılamam @Atletizm, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Kadir

New member
### Suskum Ne Demek?

Suskum Nedir?

Merhaba arkadaşlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Simge

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Belirteç olarak: Çok az konuşan, sessiz, sakin olan, sükûtî. 2. Zarf olarak: Sessiz, sakin bir biçimde
  • İşte en iyi suskun sözler arasında yer alabilecek bazı örnekler
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Atletizm' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Suskunluk ve "suskun"
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Atletizm, özellikle pratik tarafı çok farklı

Gulum

New member
### Suskum Ne Demek?

Suskum Nedir?

Selam yenilik severler

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği İşte en iyi suskun sözler arasında yer alabilecek bazı örnekler: "Çok zor, yürek yanarken nasip deyip susmak..." - Anonim. 1 "Susmak gece gibidir; bazen en siyah renkleri bile örter." - Mehmet Deveci. 1 "Suskunluk hiçbir zaman, ihanet etmeyen gerçek dosttur." - Konfüçyus. 1 3 "Konuşmak ihtiyaç olabilir; ama susmak bir sanattır." - Goethe. 3 4 "Susmak, yüreğindeki isyanı dindirme çabasıdır." - Pisagor. 1 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • Suskunluk ve "suskun" kelimeleri zıt anlamlıdır
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Kadir' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Simge Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Belirteç olarak : Çok az konuşan, sessiz, sakin
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Kadir

Cansu

New member
### Suskum Ne Demek?

Suskum Nedir?

Selam herkese

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Simge

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği "Suskun" kelimesinin iki farklı anlamı vardır: Belirteç olarak : Çok az konuşan, sessiz, sakin olan, sükûtî. 1 3 Zarf olarak : Sessiz, sakin bir biçimde. 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak tr.wiktionary.org 1 2 kelimeler.gen.tr 3 kelimebulucu.com 4 5 Tüm sonuçlar
  • Uskumru balığının en lezzetli hali, sonbahar ve kış aylarında tüketildiğinde elde edilir 1 2 . Bu dönemde uskumru, yaz boyunca biriktirdiği yağ ile dolup taşar ve tadı artar 2
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Gulum' Alıntı:
Selam yenilik severler Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği İşte en iyi suskun sözler arasında yer
Özetin yerinde olmuş @Gulum, fazla uzatmaya gerek yok

Ilay

New member
### Suskum Ne Demek?

Suskum Nedir?

Merhaba üretim tutkunları

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Simge

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği "Lal gibi suskun" ifadesi, "dilsiz ve konuşamayan" anlamına gelir 1 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 tr.glosbe.com 2 teknocix.com.tr 3 kelimeler.net 4 tr.wiktionary.org 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği Uskumru balığının en lezzetli hali, sonbahar ve kış aylarında tüketildiğinde elde edilir 1 2 . Bu dönemde uskumru, yaz boyunca biriktirdiği yağ ile dolup taşar ve tadı artar 2 . Uskumruyu pişirmek için en ideal yöntemler ise fırın ve ızgara olarak kabul edilir 1 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak bilgihanem.com 1 feeddi.com 2 tarifi-bul.com.tr 3 4 5 Tüm sonuçlar
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Ilayda' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara @Simge okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Suskun" kelimesinin iki
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Ilayda, benzer sonuçlar gördüm

Dusun

New member
### Suskum Ne Demek?

Suskum Nedir?

Selam herkese iyi sohbetler

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uskumruyu pişirmek için en ideal yöntemler ise fırın ve ızgara olarak kabul edilir
  • Türk Dil Kurumu'na göre, "suskun" kelimesi şu anlamlara gelir
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Gulum' Alıntı:
Selam yenilik severler Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği İşte en iyi suskun sözler arasında yer
Araştırmaların çoğu senin dediğini destekliyor @Gulum, yine de takip etmek lazım

Mihriban

Global Mod
Global Mod
### Suskum Ne Demek?

Suskum Nedir?

Selam yeni başlayanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Suskun" kelimesinin iki farklı anlamı vardır
  • "Suskum" kelimesinin anlamı bulunamadı. Ancak, "suskun" kelimesinin anlamları şunlardır
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Konu güzel, yorumlar bol, ben de şunu eklemiş olayım

Dusun' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uskumruyu pişirmek
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Dusun

Ilay' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Simge Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Ilay

Cansu' Alıntı:
Selam herkese Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Simge Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği
Katılmak zorundayım diyemem @Cansu, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti