Rıdvan Dilmen’den savlı çıkış! ‘Türkiye’nin en yeterlisi o’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe’nin Hatayspor’u 2-1 mağlup ettiği maçı pahalandıran Rıdvan Dilmen Üstün Lig için savlı bir tespitte bulundu. Dilmen Türkiye’nin en yeterli stoperinin Kim Min-Jae olduğunu söylemiş oldu.

Muhteşem Lig’in 7. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Hatayspor’u mağlup ederek maç ziyadesiyle liderlik koltuğuna oturdu. Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin Hatayspor’u 2-1 mağlup ettiği çabayı TRT Spor’da yayınlanan %100 Futbol programında yorumladı. İşte o değerlendirmeden satır başları:

“ÇOK YÜKSEK TEMPO”

Maç 2-1 bitti ve Fenerbahçe zorlandı denebilir lakin son 10 dakika doldur-boşalt haricinde Fenerbahçe zorlanmadı. Fenerbahçe’nin zorlanmama niçini de kendisi. Çok yüksek tempo ile oynadılar. 2-1’den daha sonra 3-4 tane de net gol konumu buldu.

“SEZONUN EN ÂLÂ FUTBOLUNU OYNADI”

Maçın 2-1 bitmesi bana bakılırsa sürpriz oldu. Dönem başından beri en uygun performanslarından bir tanesiydi Fenerbahçe. Fenerbahçe, Başakşehir haricinde tüm deplasmanlarını kazandı. Bu maçta yer de epeyce uygundu Fenerbahçe. Başakşehir, Fenerbahçe’yi tuzağa düşürdü ve temposuna uydurdu. Hatayspor, beklemediği bir süratte buldu Fenerbahçe’yi. Sürat manasında kalitesi düşük kaldı Hatayspor’un. Genel manada baktığımızda Fenerbahçe dönemin en düzgün futbolunu oynadı. Haklı bir galibiyet aldı.

“TÜRKİYE’DEKİ EN GÜZEL STOPER MIN-JAE”

Fenerbahçe savunması ligin en uygunu. Türkiye’deki en uygun stoper Kim Min-Jae. Fiziğine bakılırsa çabukluğu, suratı, yüksek toplarda üstün. Pereira’nın Çin’de görüp getirdiği biri. Çok isabetli transfer. Novak sol stoper oynuyordu, bugün sağ stoperde. Aksamadı. Sezgileri düzgün oyuncu. Golde Valencia’nın vuruşu muhtemelen auta gidecekti, ortaya girip ayağını uzatarak golü attı.

“GUSTAVO’NUN YANINDA ARTIK MERT HAKAN”

Mert Hakan, Frankfurt’ta iz bırakmıştı. Hoca devam ediyor. Sarı kartı olduğu için çıktı. Crespo’yu soktu. Olympiakos maçında ülkü 11’iyle oynayacaktır Pereira. Bence artık Gustavo’nun yanında 1. oyuncu. 9 maçtır daima deparlı oynayan Osayi’yi dinlendirip Muhammed’i oynattı. Ferdi sağa geçti. Fenerbahçe, bugün 4 yerliyle oynadı. Birinci değişikliği de Mert Hakan yerine Crespo’yu sokma bahtı oldu. Bu kıymetli bir ayrıntı.

“KLASİK OYNAMIYORLAR; DEĞİŞKEN!”

Berisha santrfor oyuncusu ve Avusturya’da hayli gol attı. Fenerbahçe klasik sağ, sol, santrfor oynamıyor. Değişken oynuyor. Hatay sol beki ve sağ beki, fazlaca atağa çıktılar son dakikalarda. Devamlı içe kat eden oyuncuların savunma özelliği olmuyor. Fakat Berisha, Rossi, Valencia o kadar dert çıkardılar ki bekler atağa çıkamadı uzun mühlet.

“POZİSYON KUSURUYLA GÜÇ GOL YERLER”

Rotasyona Szalai, Altay, Kim Min Jae, Gustavo hiç girmedi. Szalai, 1 maç dinlenmeye kalktı, 20. dakikada girmek zorunda kaldı. Fenerbahçe’nin omurgası emniyette. Oynayacaklar. Fenerbahçe, durum kusuruyla sıkıntı gol yer.

“GEÇEN HAFTA BİR KIPIRDANDI”

Rossi diye bir oyuncu aldı Fenerbahçe’de. Orada epeyce oyuncu var. Alınması soru işareti dedim. Kalitesiyle ilgili değil, orada fazlaca oyuncu var. Öbür yerlere oyuncu alabilirlerdi. ABD’den geldi Rossi. Geçen hafta bir kıpırdadı. Oyuncu topla dripling yaparken hazır olup olmadığını anlarsın. Giderken abuk subuk işler yaparsan hazır değilsin. Direkt gidersen dirisindir. Fizik kuvveti olmayan 20. dakikadan itibaren düşündüğünü uygulayamaz. Geçen hafta uygulamaya gerçek gitti. Olympiakos maçından daha sonraki Kasımpaşa maçında Rossi katiyen dinlendirilmeli.

“YETERLİ TAKIMI VAR”

3-4-3, Fenerbahçe’nin formatına uygun değil. Şampiyon olur fakat güç olur diyor. Hoca 3-4-3’ü seviyor. Bunla başarısız olur demiyorum. Fenerbahçe’nin şampiyonluk için kâfi takımı var. Bana göre 4-2-3-1 ideali Fenerbahçe’nin. Madem 3-4-3 istiyor Fenerbahçe. Fenerbahçe 4-2-3-1’de kuvvetli kadro. 3-4-3’te süratli kadro. Lakin, 3-4-3’te son dakikalarda zahmet yaşıyorlar. 3-4-3’te gittili geldili oynuyor.

“3-4-3 OYNATIYOR, KABULLENECEĞİZ “

Fenerbahçe’de 5 oyuncu var. Altay, Kim, Szalai, Gustavo, Valencia. Doğrusu bu, bozmuyor. şimdi her maç oynuyorlar. etrafındakileri de rotasyona sokuyor. Şampiyonluk için her sistemi oynamanız lazım. Hoca bu 3-4-3’ü istiyorsa 4-2-3-1’i de oynatmalı. 4-2-3-1 için özel idmana muhtaçlık da yok. 3-4-3 oynatıyor, artık bunu kabulleneceğiz. En azından skor yakaladığı vakit 4-2-3-1’e dönmeli. Hatta 4-4-2’de oynayabilir. Geriye düştüğü vakit skorda 3-5-2 de oynayabilir. Esnek olmakta yarar var. Bu kadar sisteme sadık kalmak ile bağımlı kalmak öteki bir şey.

“BEN OLSAM MESUT’U DİNLENDİRMEM”

Ben olsam Mesut’u dinlendirmem, hoca dinlendiriyor bugün. Hoca şu biçimde düşünüyor; perşembe günü ben birinci defa Mesut’u sonuna kadar oynattım. Oyunun son 35 dakikasında hiç koşmadığı kadar koştu. Mesut’u dinlendireyim, perşembe oynatayım. Bunu Gustavo için yapmıyor. Mesut iki maç üst üste kaldıramaz diye düşünüyor. Real Madrid’de bu biçimde düşünmüyorlardı. Fenerbahçe bugün hak etti, düzgün oynadı. Uygun oynayan ekip bozulmaz derler. Hocanın bozmadığı oyuncular var. Pereira diyor ki Gustavo üst üste maçları kaldırır ancak Mesut Özil kaldıramaz diyor. İrfan Can da bu biçimde.

“YAKINDA EYVAH DERİM”

3-4-2-1 oynuyorsam Rossi’yi sol önde Mesut Özil’in yerine koyarım. Sağ önde Mesut daha güzel. 4-2-3-1’de forvet gerisi için Mesut tartışılmaz. Artık Rossi yerine Pelkas’ı görür görmez ‘Eyvah’ demem lakin Rossi yavaş yavaş geliyor. Yakında ‘Eyvah’ derim.