Isparta’da elektrik kesintisinin sebebi muhakkak oldu: Bakım ihalesini çocuklarına vermişler

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Elektrik dağıtım işinin 2013 yılında 21 bölgeye bölerek özelleştirilmesi, birfazlaca sorunu birlikteinde getirdi. Şirketlerin kar hırsı yurttaşların cebini yakarken denetimsizlik, uzun vadeli elektrik kesintilerini adeta olağan hale getirdi.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine nazaran Isparta’da 3 Şubat’ta başlayan ağır kar yağışı ile çöken elektrik dağıtım sistemi de denetimsizliğin yol açabileceği felaketlerin bir meselai oluşturdu.

Isparta’da elektrik dağıtımından sorumlu Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi’nin felaketten sırf üç gün evvel, “Planlı Bakım Hizmetleri” mutabakatı sağladığı açığa çıktı.

HER TAŞIN ALTINDAN CENGİZ ÇIKIYOR

Şirketin, “Planlı Bakım Hizmetleri” ismi altındaki ihalesi, 27 Ocak’ta gerçekleştirildi. İhale kapsamında güç nakil sınırları, dağıtım ve trafo merkezlerinde ikinci düzey planlı bakım işleri yapılacağı açıklandı. İşlerin yapılacağı kentler ise Antalya, Isparta ve Burdur olarak sıralandı.

İhale kapsamında, Isparta’daki elektrik kesintilerinden sadece üç gün evvel iki şirketle muahede sağlandı.

Buna bakılırsa, 30 Ocak’ta ortakları içinde Mehmet Cengiz’in kızı Zeynep Cengiz Şekeralp’in de bulunduğu BEDA Güç Dağıtım Şirketi ile 16 milyon 674 bin TL’lik, “Birinci düzey bakım”, Hipar İsmi Ortaklığı’yla ise 51 milyon 515 bin TL’lik “İkinci düzey bakım” mukavelesi imzalandı.

Toplam ihale bedeli ise 68 milyon TL oldu. Cengiz ve Kolin iştirakine ilişkin Akdeniz Dağıtım A.Ş’nin bakım muahedesi yaptığı şirketlerin Cengiz ve Kolin ile irtibatlı olması dikkati çekti.

Hipar İsmi Ortaklığı’nın idare şurasında Ahmet Cengiz yer alıyor. Dalda, “Kolin kümesinin ikinci nesil üyesi” olarak bilinen İhtilal Koloğlu da şirketin idare konseyinde yer alıyor. BEDA Enerji’nin idaresinde de bilindik isimler yer alıyor. Şirketin çatı idaresinde Naci Koloğlu ve Mehmet Cengiz bulunuyor.

Yatırım tavsiyesi içermez.