Fenerbahçe Bayan Futbol Ekibi’nin menajeri Jessica Lynne Çakmaklı, Beşiktaş’ın akabinde sarı-lacivertli grupta nazaranv alacak. Çarmıklı, Galatasaraylı eşinin verdiği dayanağı “Paha biçilemez” olarak yorumladı.
Bayan futbolu, Türkiye’nin yeni ilgi görmeye başlayan branşlarından. Üç büyüklerden Beşiktaş’tan daha sonra Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bu yolda adımlar atması, ilgiyi artıracak. Fenerbahçe, argümanlı bir grupla görücüye çıkarken kadronun menajeri Jessica Lynne Çarmıklı oldu. 2006’da birinci defa tatil için geldiği Türkiye’ye aşık olan ABD’li eski oyuncu ile bayan futbolunu ve Fenerbahçe’yi konuştuk.
FIRSAT VERİN KÂFİ
BEŞİKTAŞ’TAN daha sonra
ABD’DE KIZLARIN 1 NUMARALI SPORU
“ABD’de 1972’de bir ‘eğitim değişikliği yasası’ çıkarıldı. Bu, bayan atletlere ilköğretim okullarından kolejlere ve üniversitelere kadar federal fon alan eğitim kurumlarında sporda fırsat eşitliği hakkı veren bir dönüm noktası oldu. bu biçimdece bayanlar, devlet tarafınca finanse edilen kurumlarda yahut devlet okullarında sistemli olarak spor yapma bahtı buldu. Bu da 90’lı senelerda bayan futbolunu farklı bir noktaya taşıdı. Benim jenerasyonumdaki her kızın kahramanı oldular. Futbol ABD’de kızların bir numaralı sporu.”
TEKNİK YÖNETİCİ NİHAN SU: BAYANLARA FIRSAT VERİLMİYOR
Bayan futbolu, Türkiye’nin yeni ilgi görmeye başlayan branşlarından. Üç büyüklerden Beşiktaş’tan daha sonra Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bu yolda adımlar atması, ilgiyi artıracak. Fenerbahçe, argümanlı bir grupla görücüye çıkarken kadronun menajeri Jessica Lynne Çarmıklı oldu. 2006’da birinci defa tatil için geldiği Türkiye’ye aşık olan ABD’li eski oyuncu ile bayan futbolunu ve Fenerbahçe’yi konuştuk.
- Türkiye’ye geliş öyküsü…
- Ülkemize alışmak sıkıntı oldu mu?
- En epey nelere şaşırdın?
FIRSAT VERİN KÂFİ
- Futbolu bayanlara yakıştırmayanlar var.
- Türkiye’de bayan futbolunun yolu uzun.
BEŞİKTAŞ’TAN daha sonra
- Beşiktaş’ın akabinde sıra Fenerbahçe’de.
- Kısa, orta ve uzun vadeli amaçlar neler?
- Eşin (Oğuzhan Çarmıklı) Galatasaraylı. Sen Fenerbahçe’de. Meskende neler oluyor?
- Messi mi, Ronaldo mu?
ABD’DE KIZLARIN 1 NUMARALI SPORU
“ABD’de 1972’de bir ‘eğitim değişikliği yasası’ çıkarıldı. Bu, bayan atletlere ilköğretim okullarından kolejlere ve üniversitelere kadar federal fon alan eğitim kurumlarında sporda fırsat eşitliği hakkı veren bir dönüm noktası oldu. bu biçimdece bayanlar, devlet tarafınca finanse edilen kurumlarda yahut devlet okullarında sistemli olarak spor yapma bahtı buldu. Bu da 90’lı senelerda bayan futbolunu farklı bir noktaya taşıdı. Benim jenerasyonumdaki her kızın kahramanı oldular. Futbol ABD’de kızların bir numaralı sporu.”
TEKNİK YÖNETİCİ NİHAN SU: BAYANLARA FIRSAT VERİLMİYOR
- niye futbol? Nereden geliyor bu sevda?
- Fenerbahçe macerası?
- Türkiye’de bayan antrenör bulmak sıkıntı.
- Nasıl bir ekip izleyecek taraftarlar?