Ayhan Avcı: Borç para ile maçlara gidiyoruz

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Bellona Kayseri Basketbol ekibi Coachı Ayhan Avcı, ekonomik olarak epey sıkıntı durumda olduklarını ve deplasmana giderken borç para alarak seyahat biletlerini veresiye defterine yazdırdıkları söylemiş oldu.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde çaba veren Bellona Kayseri Basketbol, yeni dönem öncesinde ekonomik sorun içerisinde.

Bellona Kayseri Basketbol Başantrenörü Ayhan Avcı, ekonomik ezadan ötürü en kıymetli oyunculardan birisini rakiplerine verdiklerini söyleyerek, şunları söylemiş oldu:

“Bütün seyahatlerimizi yazdırıyoruz. hiç bir yere nakit ödemiyoruz. Kasamızda 1 TL para yok. bu türlü yabancı oyuncuların maaşlarını ödeyemeyiz” dedi. Bellona Kayseri Basketbol Ekibi Coachı Ayhan Avcı, “Bu senede bir evvel üç, dört sene üzere 2016 yılından hayli önemli bir takım kurmuştuk şampiyon olmak için. Şampiyon olamamıştık lakin 2 kulvarda final oynamıştık. O ekibin maliyeti, vergi yükü, bütün masrafları hala daha ödemekteyiz. ötürüsıyla 3-4 yıldır daha makul gruplar yapıyoruz. Bu yılki ekip öteki yıllare nazaran daha da makul ve genç. Çok fazlaca hoş bir takım olduğunu düşünüyorum. En büyük yaşı olan Türk oyuncumuz 1994 doğumlu. 1997 doğumlu, 1999 doğumlu, 2000 doğumlu ve 2002 doğumlu yaklaşık 6 sporumuz var. Bu atletlerimizin hepsi 2 yıllık ve kimileri ile ise 4 yıllık mutabakat yaptık. Bunları yapma niçinimizi söyleyelim, her sene transfer ile bu iş olmuyor. ötürüsıyla takımımızı oluşturmak lazım. Bu maksatla yaptığımız transferlerdi bunlar. Benim en mutlu olduğum ekiplerinden biri bu sezonki grubum. Harikulade çalışıyorlar saha içerisinde inanılmaz efor veriyorlar ve kapasite ölçüsü bence yeterli işler yapıyorlar. Hazırlık maçlarımız çok hoş geçiyoruz. Saha içerisinde hiç bir meselemiz yok. Yalnızca bir kaç sakatlık sorunuz yaşadık. 15 yıldır Kayseri’deyim. Bu kadar âlâ çalışan, bu kadar emek veren hiçbir grubum olmadı. Bu işin hoş kısımları tabi…”

Kadronun ekonomik zahmetler içerisinde olduğuna belirten Ayhan Avcı, kelamlarına şöyleki devam etti:

“İnsanlar her yerde değişik değişik konuşuyoruz o yüzden maliyeti bilmeniz açısından söyleyelim. Ekip kaptanımız Melike Tuğba Oral maddi kasvetler niçiniyle vermek zorunda kaldık öteki kadroya. Bizim grubumuzun Türk oyuncu maliyeti 700-750 Bin TL civarı oldu. Yabancı oyuncuların maliyeti ise 210 bin dolar toplamı. Yaklaşık 2,5-3 milyon TL bulmayan bir maliyetimiz var. Bu olağanda lig sıralamasına bakılırsa birinci sekizi zorlayabilir. Lakin ben sav ediyorum bu kadro birinci 5’i zorlayacak bu sene. Tabi bunlar işin teknik ve taktik kısımları. Ne kadar makus durumda olduğumuzu ben anlatamam. Bütün seyahatlerimizi yazdırıyoruz. hiç bir yere nakit ödemiyoruz. Kasamızda 1 TL para yok. hiç bir biçimde bu türlü yabancı oyuncuların maaşlarını ödeyemeyiz. 14 Ekim’de oynayacağımız EURO Cup birinci maçına yabancısız çıkabiliriz. Tuttuğumuz meskenlerin kiraları, aldığımız materyallerin sayılarını inanın ödeyecek durumda değil kulüp. Nasıl olacağını bende bilmiyorum. Daha evvel Bellona’dan takviye alıyorduk, bu takviye daha aşikâr değil. Diğer sponsorumuz yok. Beşiktaş ve İzmit Belediyespor ile deplasmanda hazırlık maçları oynayacağız. ondan sonrasında Ankara’da 14 Ekim’de EURO Cup birinci maçına çıkacağız. 2 günde 1 maç olmak kaydıyla 5 Kasım’a kadar ağır bir programız var. Ben bu programı tam grup oynayacağımızı düşünmüyorum. Hatta bırakın tam ekibi kulübün varlığının olacağından olup olmayacağından emin değilim. Çok hüzünlü bir durum. Kentin en hoş yüzü olduğunu düşünüyorum. Avrupa’da yaklaşık 10 yıldır Kayseri ismini gururla taşıdığımızı 3 tane Avrupa finali oynadığımızı, 1 tane Türkiye Ligi finali, 1 tane Türkiye Kupası finali oynadığımızı düşünürsek ve Türkiye’de Galatasaray, Fenerbahçe’den daha sonra en çok Avrupa maçına çıkmış grup olma unvanını taşımak bunun yanında seyirci rekoruna sahip olmak Avrupa’nın. Bunlar bu sene olmayacak. Vallahi bilmiyoruz ne olacak yalnızca dua ediyoruz. İnşallah yardım bekliyoruz, inşallah hoş şeyler olur. Birileri görür zira bizim sayılarımızın hayli olduğunu düşünmüyorum. Futboldaki bir galibiyet bizim bir dönemi geçirebiliyoruz lakin şuana kadar hiç bir gelişme olmadı. Avrupa Kupası maçına giderken inanın 10 bin Euro borç aldık. Bu söylenmez ancak tahminen bana kızacaklar ancak gerçek bunlar. 10 bin Euro borç alarak iştirak sağladık Avrupa Kupalarına. Biraz dramatik konuştum lakin bir gram abartı yok, olan her neyse onları söylemiş oldum.”