Attila Szalai’den transfer ve Arda Güler yorumu

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe’ye Kasımpaşa maçında galibiyeti getiren Macar savunmacı Attila Szalai, hakkında çıkan transfer argümanlarına karşılık verirken, genç yıldız Arda Güler hakkında da konuştu.

Fenerbahçe’ye Kasımpaşa karşısında son dakikada galibiyeti getiren Attila Szalai, idmanın akabinde açıklamalarda bulundu. Trabzonspor karşısında taraftar takviyesiyle kazanmak istediklerini söyleyen Szalai, forma giydiği vakit elinden gelenin en düzgününü yapmaya çalıştığını da kelamlarına ekledi.

Kasımpaşa deplasmanında 90+1. dakikada attığı golle Fenerbahçe’ye 2-1’lik galibiyete taşıyan Attila Szalai, son maçı kazanmanın kendilerini memnun ettiğini söylerken “Önemli bir 3 puan elde ettiğimizi düşünüyorum. Son 3 maçta 3 galibiyet aldık ve bu da bizler için memnuniyet verici. Pazar günü oynayacağımız değerli bir maçımız var ve bunun için çalışıyoruz. En güzelini yapmak istiyoruz” dedi.

Hafta sonunda oynanacak olan Trabzonspor müsabakası için de konuşan Szalai, taraftarların başlatmış olduğu kampanyadan da ayrıntıları olduğunu söyleyerek, “Bu kampanyayı bizler de duyduk ve kendimizi hayli keyifli hissettik. Taraftarların maç ortasında son dakikaya kadar dayanaklarına gereksinimimiz var ve epeyce değerli bir maç. Güzel bir biçimde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Umuyorum ki dolu tribünler önünde oynarız. Taraftarların dayanağı fazlaca değerli ve epey muhtaçlığımız var. Umarım daima birlikte başarılı bir sonuç elde ederiz” açıklamasını yaptı.

“KUPA VE AVRUPA’DAN ELENMEK DÜZGÜN OLMADI”

Kasımpaşa karşısındaki galibiyetin hayli bedelli olduğunu hatırlatan başarılı oyuncu, “Kritik bir galibiyet olduğunu söyleyebilirim. Şu anda kendimizi memnun hissediyoruz. Önümüzde değerli bir maç var. Şu andaki atmosfer çok yeterli. Maalesef geçmişte uygun maçlar çıkaramadık. Türkiye Kupası’ndan ve UEFA Konferans Ligi’nden elendik. Bu âlâ olmadı. Fakat başımızı kaldırmak istiyorduk ve daha hayli çalışmamız gerekiyordu. Düzgün bir biçimde çalışarak ilerlemek istiyoruz” dedi.

‘MÜKEMMEL OLDUĞUMU SÖYLEYEMEM’

Sol bek durumunda oynamanın kendisi için kıymetli olmadığını, asıl değerli olanın âlâ performans göstermek olduğunu söyleyen Szalai, “Maalesef sol bek durumunda oynayan kadro arkadaşlarım sakat olduğu için sol bek durumunda oynadım. Daha evvel de bu mevkide oynamıştım. En iyiyi yapmaya çalışıyorum. Benim için durumdan fazla gruba verdiğim katkı değerli. Geçmiş maçlarda kusursuz performanslar sergilediğimi söyleyemem. Bundan sıyrılıp daha uygununu ortaya koymam gerekiyordu. Oynadığım maçlarda bunu de elimden geldiğince göstermeye çalışıyorum” diye konuştu.

Türkçe öğrenmesiyle ilgili olarak sorulan soruya, “Genel itibariyle ekipteki herkes bana yardımcı oluyor. Türk oyuncular ve tercümanlar fazlaca yardımcı oluyor. Kulüpte çalışanlar da Türkçe konusunda dayanak veriyor. Ayrıyeten telefonumdaki bir uygulamadan da Türkçe öğrenmeye çalışıyorum” karşılığını veren Attila Szalai, genç oyuncu Arda Güler hakkında da görüşlerini iletti.

“ARDA GÜLER BÜYÜK YETENEĞE SAHİP”

Arda’nın büyük bir yeteneğe sahip olduğunu tabir eden başarılı oyuncu, “Herkes çok yeterli biliyor ki Arda büyük bir yeteneğe sahip. Topla olağanüstü bir oyuncu. Düzgün de bir karakteri var. Tıpkı biçimde idmanlarda da sıkı biçimde çalışıyor. Daima öğrenmek için sorular soruyor. Futbol ve besin konusunda sorular yöneltiyor. Yeterli bir profesyonel olduğunu söyleyebilirim. Yüksek bir potansiyele sahip. Şu anda yeterli yolda. Olağan ki dikkatli de olmak gerekiyor. Arda üzere genç yeteneklerin üzerinde baskı oluşturmamak gerekiyor. vakit içinde epey daha âlâ olacağını düşünüyorum. Âlâ bir karakter ve düzgün bir futbolcu. Bizler de onu desteklemeye devam ediyoruz” tabirlerini kullandı.

“TRANSFER HUSUSLARINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Birfazlaca kulübün kendisini izlediği istikametindeki soruyu yanıtlayan Macar futbolcu, “Ben transfer hususlarını düşünmüyorum ve odaklı değilim. Bu tip dedikodulara aldırış etmiyorum. Şu anda tek odak noktam Fenerbahçe üzerine. Her gün gruba katkı sağlamak için ağır biçimde çalışıyorum ve kadroya katkı sağlamak da benim için en önemlisi” diye karşılık verdi.

“EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Bir basın mensubunun, “Fenerbahçe taraftarına şampiyonluk borcunuz var mı?” sorusuna, “Tabii ki bizler kulüp tarihinin farkında olan oyuncularız. Fakat son senelerda maalesef şampiyonluk elde edemedik. Bizim en büyük isteğimiz bu. Bizler de bunun farkındayız. Şampiyon olmak en büyük isteğimiz” karşılığını veren 24 yaşındaki futbolcu, son olarak taraftara ileti göndererek, “İngilizce söylesem daha güzel olacak. Taraftarların takviyelerini bekliyorum ve bizler de sabırsızlıkla maç saatini bekliyoruz. Umuyorum ki onların dayanaklarıyla güzel bir maç ortaya koyarız ve düzgün bir sonuç alırız” diyerek kelamlarını tamamladı.