Ali Türkkan dünyanın doruğuna göz kırpıyor

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Balkan Şampiyonu Ali Türkkan’ın maksatları büyük… 2021’deki üç gayesinden birini gerçekleştiren Türkkan memnunluğunu Sözcü HaftaSonu’na anlattı.

Motor sporları tarihinde fazlaca değerli bir muvaffakiyete imza atan Ali Türkkan, Balkan Şampiyonluğu’nun akabinde Sözcü HaftaSonu’na konuştu. 2021’deki üç gayesinden birincisine uzanmanın memnunluğunu yaşadığını lisana getiren Red Bull pilotu “Kazandığım her kupa benim için bana inananlara güvenenlere karşı sorumluluğumu yerine getirmenin memnunluğunu yaşatıyor” dedi. İşte Türkkan’ın kelamları:

– Öyküm 5 yaşında başladı. Motor sporlarına karting ile başladım. esasen motor sporlarına her vakit ilgim oldu. Her vakit sevdim ve müsabakayı hayal ettim. Yağız Avcı beni ralliye geçirmek istedi ve artık rallide amaçlarımı koydum. Kıssa bu biçimde başladı. Ekip olarak 2021 dönemine değerli gayeler koyduk ve sene başında uygun bir hazırlık süreci geçirdik. Hem planlama hem test ve idmanlar birebir vakitte teknik hazırlıklar üzerinde uzun çalışmalar yaptık. Sonunda da bu dönem için koyduğumuz maksatlardan birine ulaşmış olduk. Çok keyifli ve gururluyum.

– 16 yaşında arabaya geçtim, 17 yaşındayken (en genç) Türkiye Pist Şampiyonu oldum. Tıpkı dönem V1 Challenge’ı kazandım. 2018 döneminde GT4 Avrupa Şampiyonası’nda yarıştım. 100’e yakın yarış startım oldu.

– 2019’da ralliye özel dinamikleri Yağız Avcı üzere üst seviye bir atletten öğrenme bahtım oldu. Bu süreç artık Murat Bostancı üzere şampiyon bir pilotla devam ediyor. Suratıma ve istikrarıma fazlaca güveniyorum. Ama deneyim eksiğim olduğu da bir gerçek. Ralli deneyim istiyor.

– Büyük amaçlara esaslı bir grup ve kuvvetli sponsorlar ile ilerleyebiliyorsunuz. Castrol Ford Team Türkiye ile sırada Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Ralli Kupası var. Benim üzere maksadı dünya şampiyonluğu olan bir atlet için Red Bull’un takviyesi de epeyce pahalı.

– Özel bir rutinim yok ancak beslenmeme ekstra dikkat ediyorum. Sporumu hafifçeletiyorum ve kendimi hayli zorlamıyorum. Vaktinde babamın ikram ettiği uğurlu tesbihimi her yarış arabada taşıyorum