Sözcü HaftaSonu, Zeynep Seda Uslu’yu konuk ediyor. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe haricinde Eczacıbaşı ile VakıfBank formaları giyen, 20 yıllık mesleğine şampiyonluklar, kupalar, mükafatlar ve birçok anılar sığdırmış bir bayan voleybolcu. Artık sportmenlerin mental gücüyle ilgileniyor.
Son devirde bunu Naomi Osaka ve Simone Biles ile gördük. Osaka, ruhsal sıkıntıları niçiniyle turnuvalardan çekildi. Biles, mental meseleler sebebiyle olimpiyatlarda favori olduğu bir epey yarışa katılmadı. Uslu ile hem spordaki özel anlarını birebir vakitte yeni mesleğini konuştuk.
“KADIN OLMAK ZOR”
var. Zira zihnin ve vücudun bütünlüğünü birlikte desteklemek istiyorum. Yoga ve işlevsel tıp yaklaşımı da buna dahil olağan olarak.
“HEPSİ BİRBİRİNDEN ÖZEL”
“NEFRET SÖZÜNÜ SEVMEM”
“en çok seyahat etmekten ve doyurucu sohbetlerden hoşlanıyorum. bu biçimdece yeni şeyler öğrendiğimi ve bağ kurduğumu hissediyorum. Bu hissi seviyorum. ‘Nefret’ sözünden pek hoşlanmıyorum. İtimat vermeyen ortamlardan, insanlardan ve işlerden uzak duruyorum.”
Son devirde bunu Naomi Osaka ve Simone Biles ile gördük. Osaka, ruhsal sıkıntıları niçiniyle turnuvalardan çekildi. Biles, mental meseleler sebebiyle olimpiyatlarda favori olduğu bir epey yarışa katılmadı. Uslu ile hem spordaki özel anlarını birebir vakitte yeni mesleğini konuştuk.
- Zeynep Seda Uslu’yu tanıyabilir miyiz?
“KADIN OLMAK ZOR”
- Şu anda ne yapıyorsun? Planlarını anlatır mısın…
var. Zira zihnin ve vücudun bütünlüğünü birlikte desteklemek istiyorum. Yoga ve işlevsel tıp yaklaşımı da buna dahil olağan olarak.
- Voleybolun Türkiye’de yahut dünyada yeteri kadar ilgi gördüğünü düşünüyor musun?
- Voleybolcu olmasaydın ne olurdun?
- 20 yıllık meslek ve voleybolu bıraktın. hayatında neler değişti?
“HEPSİ BİRBİRİNDEN ÖZEL”
- Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’da oynadın. Hangisi özeldi desem?
- Mesken işleri, yemek yapmak?
- Pasör oynamanın avantajları ve dezavantajları neler?
“NEFRET SÖZÜNÜ SEVMEM”
“en çok seyahat etmekten ve doyurucu sohbetlerden hoşlanıyorum. bu biçimdece yeni şeyler öğrendiğimi ve bağ kurduğumu hissediyorum. Bu hissi seviyorum. ‘Nefret’ sözünden pek hoşlanmıyorum. İtimat vermeyen ortamlardan, insanlardan ve işlerden uzak duruyorum.”