Yeniköy–Kemerköy Termik Santralleri’nin Belarus’tan kiraladığı dev helikopter yangınları söndürmeye devam ediyor

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Muğla’da, Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (YK Enerji), tarafınca orman yangınlarıyla gayret için Belarus’tan kiralanan 15 ton su atma kapasitesine sahip helikopter, Milas’ın yanı sıra Türkiye’deki orman yangınlarında nazaranv icra ediyor.

Milas ilçesinde orman yangınlarıyla gayret için konuşlandırılan Mİ-26 tipi yangın söndürme helikopteri, 11’i yabancı 12 çalışanla bakılırsav yapıyor. Helikopter, 15 ton su atma ve 20 ton da acil müdahale araç ve grup taşıma kapasitesine sahip olma özelliğiyle dikkati çekiyor.

Yeniköy–Kemerköy Termik Santralleri tarafınca kiralanarak Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü buyruğuna verilen helikopter, Milas’taki termik santrallerine yaklaşan yangınların söndürülmesinde faal vazife aldı. İlçede birfazlaca mahallede tesirli olan orman yangınlarında ziyan gröen yüzlerce hektarlık alan helikopterle havadan görüntülendi. İmgelerde, Türkevleri Mahallesi’nde bulunan Kemerköy Termik Santralinin etrafının yandığı anlaşılıyor.

5 Eylül’e kadar bölgedeki yangınlarda bakılırsav alacak helikopterin gözlemci Pilotu Yakup Kameroğlu ise bakılırsave istekli ve hiç bir fiyat talep etmeden geldiğini söylemiş oldu.

THK’de 12 yıl yangın söndürme uçaklarında bakılırsav aldığını belirten Kameroğlu, Şu an Belarus takımıyla çok başarılı, koordineli bir çalışma yürütüyoruz. dedi.

Helikopterin pilotu Vladimir Kabanov ise 21 yıldır pilot olarak orman yangınlarıyla gayret de misyon yaptığını lisana getirdi. Helikopterin uzunluğunun 40 metre, yüksekliğinin 8 metre 47 santimetre olduğunu vurgulayan Kabanov, şunları kaydetti:

“Eni 11 metre 87 santim. Dünyadaki en geniş ve kapsamlı helikopter. Bizim ekibimiz orman yangınlarıyla gayrette epeyce deneyimli. Bilhassa dağlarda, ormanlarda uzun yıllardır yurt haricinde yangınlarda vazife aldık. Yunanistan’da orman yangınlarında söndürme çalışmalarına yardım ettik. Türkiye’deki yangınlar bizi de zorladı. Tıpkı anda biroldukça noktada yangın vardı. Yangınların söndürülmesine katkı sunmaktan memnunluk duyuyoruz.”

Son ana kadar elektrik üretim hizmetini devam ettirdik, artık de devam ediyor

Yeniköy–Kemerköy Termik Santralleri Genel Müdürü Mesut Serhat Dinç, yangınlarda tüm gruplara karada ve havada dayanak olduklarını söylemiş oldu. Yangın sırasında ve yangın daha sonrasında almış olduğumuz önlemlerle epey şükür kimsenin burnu bile kanamadan bu afetten en az hasarla kurtulduk. diyen Dinç, Yeniköy Kemerköy Termik Santrallerinin 1986’da faaliyete geçtiğini lisana getirdi.

Külliyen yerli kaynaklardan, yerli linyitten üretilen bir elektrik gücüne sahip olduklarını aktaran Dinç, termik santrallerin bölge ve ülke için değerinin büyük olduğunu kaydetti. Bölgede yaz aylarında artan nüfusun elektrik muhtaçlığının bu santrallerden karşılandığına değinen Dinç, Yangın sırasında da tehlike arz etmeyecek biçimde son ana kadar elektrik üretim hizmetini devam ettirdik. Santralimizde 3 bin 500 çalışanımız bulunuyor. Çok şükür yangından daha sonrasında yaralarımızı kısa bir vakitte sararak, sistemi faaliyete geçirerek elektriklendirdik. Şu anda da çalışma devam etmektedir. Ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz.” sözünü kullandı.

Yatırım tavsiyesi içermez.