Uğuroğlu, ‘TÜİK lideri niye azledildi açıklıyorum’ başlıklı yazısında, “Saraydan aldığım net bilgiye bakılırsa ENAG isimli bilim insanlarından oluşan bağımsız enflasyon araştırma kümesini dava ettiği için TÜİK Lideri azledildi” tabirlerini kullandı.
Uğurluoğlu, şu sözleri kullandı:
“Açılan davada hâkim, TÜİK sayıları ile ENAG sayılarını ister istemez mukayese edecektir ki;
– TÜİK mi haklı, ENAG mı haklı ortaya çıkacaktır.
Gerçek sayı ENAG’ınki çıkarsa ne olacak?
– TÜİK rezil kepaze olmayacak mı?
– Gerçek ortaya çıkmayacak mı?
elbette çıkacak…
Memurlar, emekliler, minimum ücretliler ENAG’ın gerçek sayısını görüp AKP iktidarına isyan etmeyecekler mi?
TÜİK’in kendi yaptığı TÜFE ve ÜFE ile bağımsız iktisat bilim erkeklerinın TÜFE ve ÜFE sayılarının mukayesesi mahkemede yapıldığı ve gerçek ortaya çıktığı vakit inanın bana
– Milletin kandırıldığı ortaya çıkar,
– TÜİK tüm prestijini yargı sonucu ile kaybeder,
– Hatta Erdoğan istifa etmek zorunda kalır…
Saraydaki kıdemli danışman kaynağım AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılan bu dava niçiniyle TÜİK Lideri Erdal Dinçer’e fazlaca kızdığını ve bakılırsavinden azlettiğini söylemiş oldu.”
Yatırım tavsiyesi içermez.
Uğurluoğlu, şu sözleri kullandı:
“Açılan davada hâkim, TÜİK sayıları ile ENAG sayılarını ister istemez mukayese edecektir ki;
– TÜİK mi haklı, ENAG mı haklı ortaya çıkacaktır.
Gerçek sayı ENAG’ınki çıkarsa ne olacak?
– TÜİK rezil kepaze olmayacak mı?
– Gerçek ortaya çıkmayacak mı?
elbette çıkacak…
Memurlar, emekliler, minimum ücretliler ENAG’ın gerçek sayısını görüp AKP iktidarına isyan etmeyecekler mi?
TÜİK’in kendi yaptığı TÜFE ve ÜFE ile bağımsız iktisat bilim erkeklerinın TÜFE ve ÜFE sayılarının mukayesesi mahkemede yapıldığı ve gerçek ortaya çıktığı vakit inanın bana
– Milletin kandırıldığı ortaya çıkar,
– TÜİK tüm prestijini yargı sonucu ile kaybeder,
– Hatta Erdoğan istifa etmek zorunda kalır…
Saraydaki kıdemli danışman kaynağım AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılan bu dava niçiniyle TÜİK Lideri Erdal Dinçer’e fazlaca kızdığını ve bakılırsavinden azlettiğini söylemiş oldu.”
Yatırım tavsiyesi içermez.