Yeni Bir İş Kurmayı Düşünenlerin Yararlanabileceği 7 Takviye

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Yeni bir iş kurmak istiyorsanız yahut hali hazırda kurduğunuz işletmeyi büyütmek istiyorsanız kimi dayanak programlarından dayanak alabilirsiniz. İşte o dayanak programları…

1. KOSGEB İş Yeri Açma Desteği

2022 prestiji ile KOSGEB yeni iş yeri kuracak olan teşebbüsçüler için hibe ölçüsünü 50 bin TL den 65 bin TL çıkarmış bulunuyor. Şayet imalat dalında bir iş kuracaksanız hibe ölçüsü 225 bin TL’ye çıkıyor.

65 Bin TL Klâsik Girişimcilik Dayanak Programı

KOSGEB üzerinden yeni iş yeri kuracaklara en çok 65.000 TL hibe olarak verilecek olan dayanak programının kapsamında birtakım kuralları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu kurallar;

• Uzaktan Eğitim ile ”Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” alarak girişimcilik sertifikası alınması

• İş fikrinin kesinlikle KOSGEB desteklenen kesimler içerisinde yer alması.
270 Bin TL İleri Teşebbüsçü Takviye Programı

Girişimciliği Geliştirme Dayanak Programı ismi altında yer alan ”İleri Girişimcilik Takviye Programı” 270.000 TL kadar yeni açılan iş yerine hibe veriyor.

2. Kobi Proje Desteği

KOSGEB yeni iş kuracaklara dayanak sağlıyor. Lakin bunun da aşikâr şartları var. Öncesinde yapacağınız iş ile ilgili detaylı bir çalışma yapmalısınız. Her uygulamanın iştirak koşulu değiştiği için bunlara dikkat etmek gerekiyor. KOBİ Proje Dayanağı teşebbüsçü firmalar için takviye ve teşvik paketleri hazırlıyor. Paketin temel hedefi teşebbüsçü firmaların süratli bir biçimde bölüme ayak uydurmasını kapsıyor. İşletmenizin üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi idaresi ve bunlarla alakalı alanlarda sunacağı projeler için 150.000 TL’ye kadar, %50 ya da %60’ı geri ödemesiz olmak üzere takviye alabilirsiniz.

Bu dayanak paketi için yılda iki defa duyuru yapılıyor. Takviyeden yaralanmak için firmanızın KOSGEB data tabanına kayıtlı firmalar olması gerektiğini de belirtelim. Projenin temel gayesi, kapsamı, kısa tarifi ve öne sürülen sebebi üzere başlıklardan oluşan bir belge inceleme ismine KOSGEB’e sunularak kararına göre takviye sağlanıyor.

3. Ticaret Bakanlığı – Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Desteği

Ticaret Bakanlığı’nın sağladığı Kendi Markamı Büyütmek İstiyorum Dayanağı işlerini büyütmek isteyen teşebbüsçüler için kusursuz bir fırsat sunuyor. Bu takviye kapsamında açılacak olan ofis ya da mağazanın kira, dekorasyon harcamaları, danışmanlık, tanıtım ve fuar sarfiyatları üzere bir hayli muhtaçlığına yönelik konularda yardımcı olunuyor.

4. İş Planı Ödüllü Takviye Programı

Yükseköğretim kurumlarınca örgün eğitim sistemi ortasında farklı bir ders olarak girişimcilik dersini alan öğrenciler içinde KOSGEB müsabakalar düzenliyor. Bu yarışlarda birinci 3’e giren yarışmacılar mükafatlar veriliyor. Yarış kapsamında birinciye 25.000 TL, ikinciye 20.000 TL, üçüncüye 15.000 TL ödül veriliyor.

KOSGEB tarafınca düzenlenen yahut KOSGEB tarafınca uygun bulunması kaydıyla yurtiçi/yurtdışı kurum/kuruluşlar tarafınca düzenlenen ödüllü/ödülsüz müsabakalar kararında ise birinci üç dereceye girmiş olan yarışmacılara, Türkiye’de kuracakları işletmeleri/mevcut işletmeleri ile başvurmaları kaydı ile 100.000 TL’ye kadar ödül veriliyor.

5. Teknolojik Eser Tanıtım ve Pazarlama Desteği

srv.onedio.com

Eğer teknoloji tabanlı bir KOBİ düşünüyorsanız üreteceğiniz eseri yurt ortasında tanıtıp pazarlamak için 50.000 TL’ye, yurt haricinde tanıtıp pazarlamak için 100.000 TL’ye kadar geri ödemesiz dayanak alabiliyorsunuz.

6. KOBİ Gelişim Desteği

Belli aralıklarla yapılan proje davetleri kapsamında hazırlayıp sunacağınız projeler için, 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz dayanak alabilirsiniz.

7. Bağkur Prim Desteği

29 yaşında küçük girişimcilerin kendi iş yerlerini açması durumunda prim takviyesi kapsamında bir yıl olmak üzere Bağ – Kur primi ödememe dayanağı sağlanıyor. Bu takviye meblağı 12 bin TL civarında.

8. Bayan Teşebbüsçü Desteği

KOSGEB bayan girişimcilere takviye kapsamında yeni teşebbüsçü takviyesine ek olarak 5 bin TL ek takviye sağlıyor.

Yatırım tavsiyesi içermez.