YDS'den 70 almak için kaç net gerekir ?

Kadir

New member
YDS'den 70 Almak İçin Kaç Net Gereklidir? Bir Hikaye Üzerinden İpuçları

Merhaba forumdaşlar,

Bugün sizlere kendi deneyimimden yola çıkarak, YDS'den 70 almak için yapılması gerekenler üzerine bir hikaye anlatmak istiyorum. Biraz içimi dökmek, biraz da bu yolculuğun bizleri nasıl şekillendirdiğini paylaşmak istiyorum. Hepimizin farklı yaklaşımları var, farklı dertleri, çözümleri, stresleri… Ama belki de bu yazı, hepimizin bir araya gelip birbirimizden öğrendiklerimizle daha güçlü olabileceğimizin bir hatırlatıcısı olur. Şimdi gelin, YDS'yi geçmek için gösterdiğimiz çabaları, erkeklerin stratejik bakış açısı ve kadınların empatik yaklaşımıyla birleştirelim.

Ali'nin Stratejik Planı: Adım Adım Bir Çözüm

Ali, yıllardır dil öğrenme konusunda başına gelen her sorunu çözmeye alışmış bir adamdı. Zihninde her şey belirli bir plana oturmuştu: Adım adım, mantıklı bir yol izleyerek sonuç almak. YDS'ye gireceğini duyduğunda ilk iş olarak sınavın en kritik kısmı olan okuma bölümü için hedef belirledi.

“YDS’de 70 almak için okumada 22 net, dinlemede 15 net, yazmada 15 net, ve gramerde de 18 net yapmak gerekir,” diyerek, bir kağıda çok net bir hedef çizdi. Bu stratejiyle, testin en zorlu kısmı olan okuma bölümünde her gün bir saat çalışarak hız kazanmayı, dinlemede ise eski YDS soruları üzerinde pratik yaparak süreyi kısa tutmayı planladı. Ali için her şeyin çok somut ve net olması gerekiyordu.

İlk başta işin bu kadar matematiksel olduğunu görünce biraz şaşırmıştı ama, zamanla sınavın her bir parçasını dikkatlice analiz ettiğinde aslında her şeyin bir mantığı olduğunu fark etti. Ne kadar çok çalışırsa, ne kadar çok verimli olur ve doğru teknikleri uygularsa, o kadar başarılı olacaktı. Her gün belirlediği saatte YDS kitaplarıyla ilgili çalışarak planını harfiyen uygulamaya başladı.

Ali’nin hikayesi, aslında sınavın nasıl matematiksel bir çözüm olduğunu ve adım adım hedeflere nasıl ulaşılabileceğini gösteriyordu. Yani bazen, başarıya giden yol, duygusal değil, tamamen mantıksal bir düzen oluşturmakla ilgili olabiliyor.

Zeynep’in Empatik Yaklaşımı: Kendine Karşı Şefkatli Olmak

Zeynep, sınav stresini en derinlerde hissedenlerden biriydi. Ama en büyük farkı, bu sınavı sadece kendisi için değil, aynı zamanda çevresindeki insanlar için de bir anlamda “bağlantı kurma” fırsatı olarak görmesiydi. Her sabah kahvesini içip sınav için bir şeyler okurken, aklına gelen her şeyi not alır, bazen de kafasında sorularla dolu anlar yaşardı. Zeynep, sınavı sadece bir geçiş noktası olarak görmekle kalmaz, her bir sorunun, kelimenin ve cümlenin, bu dünyada kendini daha iyi ifade edebilmek için bir fırsat olduğunu fark etmişti.

“70 almak önemli değil, yeter ki dilini sev, öğrenmeye devam et. Çünkü YDS sadece bir test değil, kendini daha iyi tanıman için bir süreç,” diyordu Zeynep, sınavın stresiyle boğuşurken. Zeynep, sınavın duygusal yönüne çok daha fazla odaklanıyordu. Tüm bu süreci kişisel bir gelişim yolculuğu olarak kabul etti. O, testin sadece bir araç olduğunu düşündü; esas önemli olan şey, dilin kendisi ve ona olan bağlılığıydı.

Zeynep, sınav için çalışmalarında her gün belirli bir saat ayırır, ama o saat dil çalışmasının ötesine geçerdi. Kitapları okurken, cümleleri analiz ederken, dinleme metinlerinde sesi duyduğunda hissettiği duyguları kaydederdi. Başarıya ulaşmanın, sadece çözüm bulmakla değil, sürecin içindeki yolculuğu sevip, o yolda kendine anlayış göstererek bir yere varmakla mümkün olduğunu düşündü. Zeynep, sınavdan önce yoğun stres yaşasa da, sınavı kişisel bir gelişim deneyimi olarak kucaklayarak sınavı geçmeyi başardı.

Ali ve Zeynep’in Farklı Yolları, Aynı Hedefi: 70

Ali ve Zeynep’in yaklaşımları çok farklıydı, değil mi? Ali, sınavı bir matematiksel denklem gibi ele alarak çözüm odaklı bir yol izledi. Zeynep ise sınavın kişisel bir yolculuk olduğunu ve duygusal bir bağlılık gerektirdiğini savundu. Ama her ikisi de hedeflerine ulaştı. Sonunda, ikisi de YDS’den 70 almayı başardı.

Buradaki önemli ders, belki de her bireyin, aynı hedefe ulaşmak için farklı bir yol izlediği gerçeğidir. Ali gibi bir stratejiyle, Zeynep gibi bir empatiyle… Önemli olan, hangi yaklaşımı benimsersek benimseyelim, bizlerin bu yolculukta ne kadar anlamlı adımlar attığımız, kendimize ne kadar değer verdiğimiz ve ne kadar çaba sarf ettiğimizdir.

Sizce Hangisi? Strateji mi, Empati mi?

Şimdi forumdaşlar, bu yazıdan nasıl bir şeyler çıkarabileceğimizi konuşmak istiyorum. Kendi hikayelerinizi paylaşmak ister misiniz? YDS’yi geçmek için hangi stratejiyi izlediniz? Başarıyı elde etmek için size göre hangi yaklaşım daha etkili? Kim bilir, belki sizin de paylaştığınız bir öneri, bir hikaye, başkalarına ilham verir. Yorumlarınızı merakla bekliyorum.