Wimbledon’da şampiyon Novak Djokovic!

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Wimbledon Tek Erkekler Final karşılaşmasında dünyanın 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic ve 7 numaradaki İtalyan Matteo Berrettini kozlarını paylaştı.

3 saat 24 dakika süren maça sürpriz biçimde tesirli başlayan Matteo Berrettini tie-break’e giden birinci seti 7-6 kazandı fakat, daha sonraki iki sette Sırp rakete zorluk çıkarsa da ikinci ve üçüncü seti 6-4’lük skorlarla kaybederek 2-1 geriye düştü.

Djokovic’in artan performansı karşısında tempoya ayak uyduramayan Berrettini, tüm gayretlerine karşın dördüncü seti de 6-3 kaybetti ve Novak Djokovic üst üste 3. toplamda 6. Wimbledon’ı şampiyonluğunu ilan etti.

34 yaşında 20. Grand Slam şampiyonluğunu kazanarak Rafael Nadal ve Roger Federer’i yakalayan Djokovic, dönemin üçüncü Grand Slam’ini de kazanmayı başardı. Maçın akabinde hislerini aktaran Djokovic şu sözleri kullandı: “Bugün bir savaştan fazlasıydı. Matteo’yu, ailesini ve takımını tebrik ediyorum. Çok güç bir maçtı. Finallerde kaybetmenin epeyce yeterli bir his olmadığını bilirim. Bence işin başında. Çok kuvvetli bir oyunu var. İtalyan cazipliği var diyebilirim. Bunu hissettim. Paris’te de bugün de hissettim. Ne söyleyebilirim… Ben de sizi seviyorum. Çocukken Wimbledon’ı kazanmak daima hayalimdi. Bunu yaşamanın ne kadar özel olduğunu biliyorum. Burada olmanın büyük bir onur olduğunun farkındayım. hiç bir biçimde garanti görmedim bu şampiyonluğu. Bugün altıncı kupamla birlikte yer alıyorum.”

“BURADA DURMAYACAĞIM”

“Bence üçümüz de durmayacağız. Roger ve Rafa’ya hürmetim var her vakit. Sporun efsaneleri. ömrümde karşılaştığım en değerli iki oyuncu. Bugün burada olmamın niçini biraz da onlar. Bana yardım ettiler. Ne yapmam gerektiğini onlardan öğrendim. Mental ve taktik olarak. Kimi şeyler değişti. 2010-2011’le bir arada. Son 10 yılda inanılmaz bir yol kat ettim. Lakin burada durmayacağım.”

Maç kazandıran sayının akabinde Novak Djokovic kendisini yere bıraktı. | Foto: Reuters

Dünya 7 numarası İtalyan raket Matteo Berrettini. | Foto: Reuters