Vitor Pereira: Muhammed ve Arda Türk futbolu için değerli oyuncular olacak

Atletizm

Global Mod
Global Mod
UEFA Avrupa Ligi play-off tipi birinci maçında Fenerbahçe konutunda HJK Helsinki’yi 1-0 mağlup etti. Maçın akabinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Vitor Pereira, basın toplantısına genç futbolcular Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya ile geldi. görüşmede gururlu olduğunu tabir eden Portekizli teknik adam, ”Tabi ki fazlaca gururluyum bugün hakikaten alanda epeyce yeterli iki karakter gördüm. Sıkıntı olmayan bir maçtı genç oyuncularımız fazlaca kaliteli bir oyun sergilediler. bu biçimdesine bir maçta sorunsuz oynadılar deneyimli oyuncuların içinde. Tecrübelilerde fazlaca yeterliydi. Hafta boyunca nitekim epeyce çalıştılar kendilerine inanıyorlar. Muhammed epey kaliteli bir gol attı. Hakikaten çok memnunum. Onlar genç oldukları için değil kaliteli ve karakterli oldukları için oynadılar” dedi.

”Muhammed ve Arda Türk futbolu için kıymetli oyuncular olacak”

Bugün alanda yer alan genç futbolcular Muhammed Gümüşkaya ve Arda Güler ile ilgili konuşan Pereira, ”Genç oyuncuları yetiştirebilmek ve parlatabilmek istiyorsanız onlara her şeydilk evvel müddet ve özgüven vermeniz gerekir. Yanılgı yaptıklarında onları desteklemek gerek. Bunlar olunca ondada kalite var ise parlıyorlar. Onların genç olması oynayacaklarının garanti olduğu manasına gelmez. Ben mesleğimde Avrupa’nın en büyük kulüplerinden olan Porta’da 5 yıl altyapıda çalıştım. Arda karakteri ve kalitesinde epeyce az oyuncu gördüm. Kendini geliştirirse Muhammed ve Arda Türk futbolu için hayli değerli futbolcular olacaklar” sözlerini kullandı.

”Oyuncuların alanda koyduğu karakterden hayli memnunum”

HJK Helsinki’nin oyun planına ve kendi sistemlerine değinen Portekizli teknik adam, ”bu biçimdesine kapalı kompakt oynayan ekiplere karşı oynamak kolay değil. Sabırlı olmanız gerekiyor boşlukları bulmak için. Devre içinde bu boşlukları bulabilmek için neler yapmamız gerektiğini anlattık ve ikinci yarı bunun yansımalarını gördük. Bana kupalar kazandıran fazlaca maç oynadık lakin bu maçında benim ömrümde özel bir yeri olacak. Birinci maç bitti yolun yarısındayız. 1-0’lık skor Finlandiya’da daha fazlaca çalışmamız manasına gelecek. Oyuncuların alanda koyduğu karakterden çok mutluyum. Deneyimlilerin performansı ve gençlerin karakterinden mutluyum. Taraftarla gurur duyuyorum. Topluluk kadro ve taraftar olarak fazlaca hoş bir ruh ortaya koydular zorlukların üstesinden gelebilmek için. Dönemin başı epey sakatlık yaşadık. Bu da elimizdeki opsiyonları azalttı. Grup ruhu ve taraftarların kattığı ruhla bunların üstesinden gelmeyi becerebildik. Taraftarlarımız bize fazlaca yardımcı oldular. Bugün ortaya koyulan ruh ve bu kadar zorlukla karşılaşırsa karşılarsın karakter göstermenin alana yansımasıydı” biçiminde konuştu.

Son olarak Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Pereira, sakatlanarak oyundan çıkan İrfan Can Kahveci ve Filip Novak’ın sıhhat durumlarının yarın çekilecek MR daha sonrasında netleşeceğini belirtti.

Muhammed Gümüşkaya: Bugün bugünde kaldı

Fenerbahçe’nin galibiyet golünü atan 20 yaşındaki futbolcu Muhammed Gümüşkaya, ”Ben Fenerbahçe’de doğdum. Benim hayallerim burada senelerca forma giymek. Bugün gol atmak bana nasip oldu, hayli memnunum. Bunu grup arkadaşlarım ailem ve arkadaşlarımla paylaşacağım. Yarın, bugün attığım gol benim için burada kalacak ve daha fazla çalışmaya devam edeceğim. Kendimi geliştirmek zorundayım. Bugün bugünde kaldı, yarın yeni bir gün, yeni maçlar ve amaçlar başlıyor” tabirlerini kullandı.

Arda Güler: Büyüdükçe küçülmemiz lazım

Fenerbahçe formasıyla Avrupa maçında alana çıkan 16 yaşındaki Arda Güler, ”Hocama hayli teşekkür ederim talih verdiği için. Beni yetiştiren aileme ve Fenerbahçe taraftarına teşekkür ederim. Çocukluktan beri o frikikte o topun başına geçmek istiyordum. Geçtim fakat olmadı. Büyüdükçe küçülmemiz lazım ve altyapıda kardeşlerimiz bizim üzere alana çıksın. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.