Vitor Pereira: Bizim için değerli olan…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Tipi rövanşında yarın Finlandiya takımı HJK Helsinki ile karşılaşacak.

Müsabaka öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Portekizli teknik yönetici Vitor Pereira, “Tabii ki güç maç olacak. Organize bir gruba karşı oynayacağız. Kimi kaliteli düzgün oyuncuları olan bir ekibe karşı oynayacağız. Onlar da tıpkı hedefteler. Küme evresine kalmak istiyorlar. Yarın birinci 11’de oynayacak oyunculardan bağımsız olarak, alanda; hırslı, organize ve kazanmak isteyen bir kadro manzarası sergileyeceğiz. Yağmur, soğuk yahut yapay çim üzere şartların bizim oyunumuzu etkilemesine müsaade vermeyeceğiz. Ona karşın yarın bu stat bizim için dünyadaki en hoş stat olacak. Zira maçımızı o an oynadığımız stat burası olacak. Biz de bu maçı en düzgün biçimde geçip, küme evresine kalmak istiyoruz” diye konuştu.

“Bizim için değerli olan…”

Kadroyla ve yarınki oynanacak maçla ilgili sorulara da Portekizli teknik adam, şu cevapları verdi:

“Önümüzdeki iki maçta biz elimizden gelenin en düzgününü yapıp, her vakit ortaya koyduğumuz imgeyi sergilemeye çalışacağız. Agresif ve kaliteli futbol ortaya koymaya çalışacağız. Sonuna kadar savaşan bir grup imajı ortaya koymaya çalışacağız. Bu ruhu alana yansıtmaya çalışacağız. her insanın hayli koştuğu, fazlaca çalıştığı, elinden geleni yaptığı bir imaj sergilemeye çalışacağız. Alışılmış ki yaşadığımız sakatlıklar ve yağmur, stadın dolu olup yahut olmaması, soğuk hava üzere şartlardan bağımsız olarak bizim için değerli olan, kendi oyunumuzu alana yansıtabilmemiz olacak. Onların ne düşündüğünü denetim edemem. Ben kendi kadromun ne düşündüğünü denetim edebilirim. Onlar da alana çıktıklarında bu dediğimiz her şeyi unutacaklar. Soğuk hava, rüzgar, yağmur, sahanın yapay çim olması üzere şartları unutup, tek amacımız kazanmak için alana çıkacaklar. Şu an burada bizimle olan oyuncular, dünyanın en düzgün oyuncuları. Zira mevcutta elimde olan oyuncular onlar. 20 dakikada olsa, 15 dakikada olsa; 60-90 dakikada olsa, oynayanların hepsi birebir ruhu sergilemeye çalışacaklar. Alanda epey çalışıp, özveri gösterecekler. Son maçı tahlil ettiğimizde de savaşan, çalışan organize bir ekip imgesi görmüştüm. Yarın da bunu goreceğiz. Farklı bir şey olmayacak, kimin oynadığının bir ehemmiyeti olmayacak.”