Van sarsıntısında ayağını kaybetti, yılmadı! Okan Şahiner’in ulusal futbolculuğa uzanan hikayesi…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Ampute Ulusal Futbol Grubu atleti Okan Şahiner, Van zelzelesinde ayağını kaybettikten daha sonra ampute ulusal kadrosuna seçilme kıssasını anlattı.

Van’da 23 Ekim 2011’de meydana gelen 7,2’lik zelzelede göçük altında kalarak sol ayağını kaybeden Okan Şahiner, Ampute Ulusal Futbol Takımı’na uzanan muvaffakiyet hikayesiyle dikkati çekiyor.

Erciş’teki zelzelede enkaz altından 51 saat daha sonra çıkarılan ve sol ayağını kaybeden 29 yaşındaki Şahiner, protezcisinin tavsiyesiyle Ankara’daki Yenimahalle Bedensel Engelliler Kulübünde futbola başladı.

Şahiner, burada iki yıl oynadıktan daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Ampute Futbol Kulübüne transfer oldu ve kendisini geliştirerek Ampute Ulusal Takımı’na seçilme başarısı gösterdi.

Fotoğraf: AA

4 YILDIR ULUSAL FORMAYI TERLETİYOR

Milli formayı 2018 yılından bu yana taşımanın gururunu yaşayan Şahiner, ay-yıldızla grupla 2021 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda birincilik kupasını kaldırdı.

Okan Şahiner, AA muhabirine, ampute futbola 2013 yılında başladığını söylemiş oldu.

Van’da yaşadığı periyotta sarsıntı olduğunu ve enkaz altında kaldığını belirten Şahiner, “51 saat göçük altında kaldıktan daha sonra kurtarıldım. Hacettepe’de bir ay yattım. Uzun müddet göçük altında kalmamdan dolayı kan dolanımı olmadığı için dokular öldü ve ayağımı kaybettim.” dedi.

Şahiner, bu vakitte protez bacak takılması için ikametini Ankara’ya aldırmak zorunda kaldığını anlatarak, protezcisinin tavsiyesi ile de ampute futbolla tanıştığını aktardı.

Bunun üzerine ampute futbolu araştırmaya başladığını anlatan Şahiner, “Depremdilk evvel amatör olarak futbol oynuyordum. daha sonrasında bu durum olunca, ampute futbolu araştırdım. Yenimahalle Bedensel Engelliler Kulübünde ampute futbola başladım ve iki yıl daha sonra Türk Silah Kuvvetlerine transfer oldum. Hocama kendimi gösterip ulusal ekibe seçildim. 2018’den beri ulusal ekibe hizmet ediyorum.” diye konuştu.

Fotoğraf: AA

“HIRSIM BİTMEDİ”

Şahiner, ulusal kadroyla kazandıkları Avrupa şampiyonluğuna değinerek, şunları kaydetti:

“Takıma seçildiğim devirde Dünya Kupası’na hazırlanıyorduk lakin ben 5. kamptan daha sonra elendim. Fakat benim hissim, hırsım bitmedi ve hayli çalışarak 2021 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’na hazırlandım. Şampiyon olduktan daha sonra inanamıyordum. O gece akşam uçağa bindik ve o an kupayı kazandığımızı hatırladım. 2011’de bacağımı kaybettikten daha sonra yeni bir hayata başlıyordum. Bu benim için epey sıkıntı geçti zira ayağımı kaybetmiştim. Hayata hayli güç tutunmuştum ancak sporla tanıştıktan daha sonra fazlaca keyifli geçti bu yüzden epey memnunum.”

(AA)