Ünlü turizmcinin oteline iki otobüs dolusu adam çöktü!

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Türkiye’nin kıymetli turizm merkezlerinden Aydın Didim’de otelleri bulunan turizmci Veli Çilsal, iki otelini 2 yıl evvel Neşet Koçkar’a ilişkin bir turizm firmasına kiraladı.

Kiracı firma, otellerin işletme hakkını da diğer turizm firmasına devretti. İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı alarak otelleri faaliyete geçiren alt kiracı firma rezervasyon alırken, işletme hakkını devraldığı firma tarafınca kira mukavelesi tek taraflı feshedildi.

40 KİŞİ OTELİ KAPATTI

Bu gelişimin akabinde iki otobüsle otele gelen 40 kişinin, içeri müşteri alınmasına mahzur olduğu tez edildi.

Otelinin mafya tarafınca basıldığını duyan turizmci Veli Çilsal, apar topar Didim’e giderek otellerine zorla giren bireylere karşı hukuk çabası başlattı.

Otellerinin elinden alınmaya çalışıldığını argüman eden Veli Çilsal, “Otelleri kiraladığım firma öbür bir firmayla alt kira kontratı yaptı. Ben de bu kontrata muvafakat verdim. İşletmeci firma, gerekli ruhsatları alarak otelleri faaliyete geçirdi. Lakin otelleri birinci kiraladığım firma kira mukavelesinden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmediği, kira ödemelerini yapmadığı üzere otelin alt kiracı tarafınca otellerin açılmasına ve işletilmesine mani olmuş ve otele yapılan masrafları dahi benden talep etti. Hukuksuz biçimde başka firmanın kontratını feshettiğini bildirerek oteli bir daha zorla hakimiyet altına almak üzere otelin kapısına iki araç dolusu şahısları gönderdi. Otelime çökmeye çalışanlara karşı hukuk gayreti veriyorum” sözlerini kullandı.

‘TEK TARAFLI FESHEDEMEZLER’

Otellerin işletmesini elinde bulunduran firmanın avukatı Gürcan Bardakçı, şirketlerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının bulunduğunu söylemiş oldu. Hukuken kira mukavelelerinin tek taraflı fesholunamayacağını ve hukuksuzluk yapıldığını belirten Bardakçı, rastgele bir mahkeme sonucu ya da tahliye buyruğu olmadan hukukî hiç bir temele dayanmadan otelin müvekkil tarafınca işletilmesine pürüz olunması konusunda Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet dilekçesi sunduklarını ve sonuç beklediklerini söylemiş oldu.

İhsan Karataş/Sabah

Yatırım tavsiyesi içermez.