‘Uçan Türk’ Fatih Arda İpçioğlu, Pekin’e alkışlarla uğurlandı

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Kayakla atlama branşında 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları’nda katılacak olan ulusal atlet Fatih Arda İpçioğlu merasimle uğurlandı. Arda merasimde yaptığı açıklamada her şeyin bayrak için olduğunu söylemiş oldu.

Mesleğinde ikinci kere olimpiyatlarda çaba edecek olan ‘Uçan Türk’ lakaplı ulusal kayakçı Fatih Arda İpçioğlu, 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları için merasimle uğurlandı.

Merasimde konuşan Fatih Arda İpçioğlu, 2019 yılında başladığı bu sporda kendi kotasıyla olimpiyatlara gidebilmenin büyük bir muvaffakiyet olduğunu aktararak, “Gelecek jenerasyon fazlaca daha başarılı olacaktır. Erzurum’un tesisleşme ve coğrafik yapısı bu başarıda kıymetli. 2018’den deneyimliyim. Daha argümanlı olarak gidiyorum. Emeklerimizin karşılığını alma vakti. Bizim yaptığımız her şey bayrak için. Elimizden geleni yapmak için gidiyoruz. Kendime inandım. Dönem başında zorluklar yaşadık. Olimpiyatlara gidiyorum. Kendi adıma ülkem ismine hayli mutluyum” açıklamasında bulundu.

Ailesi gurur duyuyor

Ulusal atletin babası Muhittin İpçioğlu ise, Arda’nın kayağa kendisi çocuk yaşta başladığını tabir ederek, “1982 yılından beri ben de amatör olarak kayıyorum. Alp disiplinde kayağa başladı daha sonra yarışmacı oldu. Erzurum’a atlama kuleleri yapıldığında Arda burada yapılan seçmelerde başarılı oldu. Artık Pekin’e gidiyor. Türkiye’yi temsil edecek. Gurur duyuyorum. Memnunum, sevinçliyim” diye konuştu.

Arda’nın ablası Ceyda İpçioğlu, Arda’nın ikinci olimpiyata gidişinden dolayı memnun olduklarını söyleyerek, ulusal atletin azmi ve başarısıyla gurur duyduklarını vurguladı.

Ulusal sportmen için havalimanında dev Türk Bayrağı açıldı ve sonrasındasında alkışlarla Pekin’e uğurlandı.