Türkiye muharriri Necmettin Batırel: Kuru bilerek bu düzeye getirdiler, artık satacaklar…

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Batırel, bugünkü yazısında, “Rusya Avrupa’ya satmadığı ve depoları ağzına kadar dolu olduğu için elinde kalan 50 milyar metreküplük doğalgazı Türkiye’ye verecek. Bu gazın bir kısmını biz indirimli olarak kullanacağız geri kalan kısmını Avrupa’ya satacağız. Besinden daha sonra güç köprüsü olacağız. Hem Türkiye, hem Rusya büyük kar elde edecek. ABD bu uygulamaya hal koyarsa AB’yi karşısında bulacak. Ayrıyeten Rusya’dan ithal ettiğimiz doğalgazın %25’ini ruble ile ödeyeceğiz, cari açıkta en az 5 milyar dolarlık azalma sağlayacağız…” sözünü kullandı.

Batırel, Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonucuyla ilgili olarak da “Faiz indi lakin kurlar çok yükselmedi. Niçin? Bir kere dolar/TL tarihî tepesini test etti. Aslında kuru bilerek bu düzeye getirdiler, artık satacaklar… Merkez Bankasının rezervleri 115 milyar dolara dayandı. Piyasada yakında 20 Aralık 2021’de olduğu üzere epeyce büyük bir bomba patlayacağını iddia ediyorum. Bu büsbütün benim şahsî beklentim. 1-2 hafta hayli kritik. Körfez yatırımları deyin, ABD’den F-16 satışı deyin, varlık fonu şirketlerinin Körfez ülkeleri tarafınca büyük talep nazaranceği deyin, ne derseniz deyin, dolardan büyük kaçışın ayak sesleri duyulmaya başladı” tabirini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın.

Yatırım tavsiyesi içermez.