Türkiye Maarif Vakfı’na bütçeden 1.8 milyar lira aktarılacak

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Türkiye Maarif Vakfı için bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı sonucu kapsamında para aktarılmasına karar verildi.

“1 MİLYAR 871 MİLYON 857 BİN TÜRK LİRASINA KADAR KAYNAK AKTARILABİLİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararda “Türkiye Maarif Vakfı’na, Vakfın maksatlarını gerçekleştirmek için yapacağı hizmetlere ait masrafların karşılanmasına yönelik olarak 2022 yılında Ulusal Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyar 871 milyon 857 bin Türk Lirasına kadar kaynak aktarılabilir” denildi.

sonucun maksadı için ise şu tabirler kullanıldı:

“Bu sonucun gayesi; yurt haricinde insanlığın ortak ünite ve bedellerini temel alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek hedefiyle okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burslar vermek, okullar, eğitim kurumları ve yurtlar üzere tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kurumlarda nazaranv alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve araştırma-geliştirme çalışmaları yapmak, yayınlar yapmak ve metotlar geliştirmek, faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun öteki eğitim faaliyetlerini yürütmek için 17 Haziran 2016 tarihindeki 6721 Sayılı Kanunla kurulan Türkiye Maarif Vakfına, kaynak aktarılmasıdır.”

Yatırım tavsiyesi içermez.