Türkiye Cebelitarık maçı ne vakit, saat kaçta, hangi kanalda?

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Türkiye Cebelitarık maçı ile 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Kümesi 9. hafta gayreti oynanacak. Dünya Kupası için çabasını sürdüren Türkiye, Norveç ile muhtemel bir puan eşitliği halinde genel gol averajı elde etme ismine mümkün olan en farklı biçimde kazanmaya çalışacak. Türkiye Cebelitarık maçı bu akşam saat 20.00’de başlayacak.

Dünya Kupası’na katılma çabası devam eden Türkiye, bahtını sürdürmek ismine Cebelitarık karşısına çıkıyor. İkinci sırada yer alan Norveç’in iki puan gerisinde kalan Türkiye kazanarak, Norveç’in Letonya karşısında mağlup olmasını bekleyecek. Muhtemel puan eşitliği halinde ise bakılacak olan averaj için Ulusal Kadronun Cebelitarık’a gol yağdırması gerekiyor.

TÜRKİYE CEBELİTARIK MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanacak Türkiye-Cebelitarık maçı bu akşam saat 20.00’de başlayacak. Ukrayna Futbol Federasyonundan hakem Serhiy Boiko’nun düdük çalacağı 90 dakika TRT 1’den naklen yayınlanacak.

TÜRKİYE CEBELİTARIK MÜMKÜN BİRİNCİ 11

Türkiye
: Uğurcan, Zeki, Merih, Çağlar, Caner, Berat, Orkun, Hakan, Kerem, Halil, Burak

Cebelitarık: Coleing, Sergeant, R.Chipolina, Wiseman, Mouelhi, J.Chipolina, Walker, Ronan, Torrilla, Valarino, Styche

ÇİFT FORVETLE SALDIRACAK

Teknik işveren Stefan Kuntz, Cebelitarık’a karşı çift forvetli dizilişle çıkacak. 4-4-2 taktiğini oynatması beklenen Kuntz, Burak Yılmaz’ın yanındaki ismi ise netleştiremedi. Halil Dervişoğlu bir adım önde olsa da Serdar Dursun da formaya aday. Sakatlığı niçiniyle takımdan çıkarılan Cengiz Ünder’in yokluğunda ise sağ kanatta Kerem Aktürkoğlu oynayacak.

HAYDİ LETONYA!

Türkiye’nin kulağı bir taraftan da Norveç-Letonya müsabakasında olacak. Norveç’in takılması halinde ulusallar, son haftaya küme ikinciliği yolunda avantajlı girecek. Önder Hollanda ise Karadağ’a konuk olacak. Portakalların puan kaybı da son hafta öncesi işleri ilginçleştirebilir.

“ŞENOL GÜNEŞ ÜZERE GİDECEĞİMİ Mİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz Cebelitarık müsabakası öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Alman teknik adam gelen bir soru üzerine “Benim de Şenol Güneş üzere gideceğimi mi düşünüyorsunuz?” tabirlerini kullandı. İşte Kuntz’un değerlendirmelerinden öne çıkanlar…

‘MİLLİ EKİP ÇİPİNİ TAKSINLAR’

“Bir teknik yönetici olarak müdahale edip edemeyeceğiniz şeyler var. Letonya maçından çıkan bir özgüvene tesir edemiyorsunuz. Oyuncularımızın hayli sayıda maçı var, o yüzden bundan evvelki maçla başlıyoruz çalışmalara zira kulüpten çıkıp, ulusal ekip çipini taksınlar. Neleri geliştirebileceğimiz üzerine konuştuk.”

‘YAPAMAYACAĞIM ŞEYLERİ YAPAN BEŞERLER OLUNCA DAHA DONANIMLI OLUYORSUNUZ’

“Benim için değerli olan bütün asistanlarımın bağımsız çalışma hünerinde olmaları. Onlar alana yalnızca kuka koymayacak. Moritz yardımcı antrenörlükten teknik yöneticiliğe kadar yükseldi. Takımımda Türkçe konuşan bir kişinin olması benim için kıymetliydi. Kenan daha evvel benim öğrencimdi. Kenan’ın da özel bir tarafı var. Benim üzere olan 2 kişi getirseydim potansiyeli alamayacaktık. Benim yapamayacağım şeyleri yapan beşerler da olunca daha donanımlı oluyorsunuz.”

“BU BASKININ ALTINA GİRMEK ŞAHSİ KARARIMDI”

“Ben esasen baskıyı istiyordum. Bu baskının altına girmek benim ferdî sonucumdı aslına bakarsanız. Bu grubu motive etmeme gerek yok. Türk Ulusal Ekibi’nin oyuncuları ülkeleri için oynamayı fazlaca seviyor. Seyircileri keyifli etmeyi seviyorlar. Duygusallıkla disiplini bir ortada tutmaya çalışıyoruz.”