Türk mallarını boykot eden Savola, Türk zeytinlerine göz dikti

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Suudi Arabistan’ın Türkiye’den gelen eserlere dönük başlatmış olduğu boykota, ülkenin en büyük fast food zinciri Herfy da katıldı. Şirket, geçtiğimiz senelerda artık “Türk burgeri” yerine “Yunan burgeri” satacağını duyurmuştu.

Şirketin Twitter hesabından Arapça olarak yapılan paylaşımda “#Türk_mallarını_boykot_kampanyası” etiketiyle “Büyük vatanımıza karşı bakılırsavimize inanarak şunları açıklıyoruz” dendi ve şu ileti paylaşıldı:

“Açıklama:

Herfy şirketi, Türk mallarını boykota yönelik halk kampanyasına katılarak Türkiye’den gelen rastgele bir eseri almamaya başlamış ve buna ek olarak Türk burgeri satışını durdurmuş, onun yerine bugünden itibaren Yunan burgeri sunmaya başlamıştır.”

BOYKOTÇU ŞİRKETİN BAĞLI OLDUĞU KÜME, TÜRKİYE’DE YAĞ DALININ LİDERİ

Sözcü’den Emre Deveci’nin haberine göre 1981 yılında kurulan Herfy şirketi, 1998’den bu yana Suudi Arabistan’ın en büyük şirketlerinden biri olan Savola Group bünyesinde yer alıyor.

Türkiye’de “Savola Gıda” ismiyle faaliyet gösteren şirket, Türkiye’de yenilebilir yağ bölümünün önderi pozisyonunda. Savola Gıda’nın internet sitesinde yer alan bilgiye bakılırsa, “Yudum ve Sırma markalı ayçiçeği, mısır, omega 3 ve kızartma yağlarının yanı sıra Egemden, Brillo, Cielo ve Afia markalı natürel sızma, natürel birinci ve organik zeytinyağları üretiyor.”

İşin daha farklı yanı, Savola Besin, Afia, Cielo, Brillo, Yudum, Egemden ve Sırma markaları ile ihracat yaptığı 20 ülke içinde Suudi Arabistan da yer alıyor.

Savola’nın sahibi olduğu Yudum Besin, İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500 bilgilerine bakılırsa, Türkiye’nin en büyük 161. sanayi kuruluşu. Şirketin geçen yılki net satışları 705 milyon TL, net devir kârı ise 39,5 milyon TL oldu.

ARABİSTANLI SAVOLA’DAN ENTERESAN ÇALIŞMA

Türk mallarına boykot yapan şirket artık enteresan bir çalışma başlattı.

Yudum Egemden, Tohum Derneği iş birliğinde Delice Zeytinlerinin Aşılanarak İktisada Kazandırılması ve Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi’ni başlattı.

İzmir, Muğla ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüklerinin dayanağı, İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün teknik konularda katkısıyla yürütülen projenin tanıtımı Manisa Davutlar Köyü’nde yapıldı.

Yatırım tavsiyesi içermez.