Türk bayrağının logodan çıkarılması için şirkete 500 Bin TL ödendi

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ ve birlikteindeki heyet, Ankara’da Vakıflar Genel Müdürlüğü önünde, “Kurumun logosundan Türk bayrağının çıkarılması ve yeni logosunda yer verilmemesi” hakkında basın açıklaması yaptı.

Heyet, buradaki açıklamanın akabinde art caddede bulunan Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde de İzmir’de 92 yıllık Necatibey Ortaokulu’nun yıkılmasına yönelik de basın açıklaması yaptı.

Polis, açıklamaya katılmak isteyen bir partilinin alana geçmesine müsaade vermeyince partililer ve polis içinde tartışma çıktı. Özdağ, tartışma hakkında, “Polis bizim polisimizdir, bizim kardeşimizdir. Bugün siyasi iktidarın vermiş olduğu talimatları yerine getirmek zorundalar” dedi.

“TÜRK BAYRAĞININ LOGODAN ÇIKARILMASI İÇİN 500 BİN TL ÖDENDİ”

Özdağ, Vakıflar Genel Müdürlüğü logosundan Türk bayrağının çıkarılması için “Vakıflar Genel Müdürlüğü Türk devletinin ve Türk milletinindir. Türk milletine ilişkin olan Vakıflar Genel Müdürlüğü logosunda Türk bayrağı olması kadar olağan bir şey olamaz” dedi. Özdağ şunları söylemiş oldu:

“Vakıflar Genel Müdürü, kurumun logosundan Türk bayrağını çıkarmıştır. Bayrağı çıkarması için ve pespaye bir logo yapılması için de bir şirkete 500 bin TL ödenmiştir. Gençlerimizin parklarda yatmak zorunda oldukları bu vakitte, Türk bayrağının logodan çıkarılması için 500 bin TL ödendi. Beşerler çöplerden yiyecek toplarken gençler parklarda yatarken Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Türk milletine yönelik bu aksiyonunu tanımıyoruz. Hukuk önünde Zafer Partisi olarak takipçisi olacağız.”

“BU ULUSAL EĞİTİM BAKANI ULUSAL DEĞİLDİR”

Özdağ, İzmir’de 92 yıllık Necatibey Ortaokulu’nun yıkılmasını da eleştirerek, “Bu Ulusal Eğitim Bakanı ulusal değildir. Eğitimin değil cehaletin örgütlenmesinin elemanıdır” diye konuştu ve şu sözlerle okulun yıkılmasına reaksiyon gösterdi:

“MEB Bakanı, İzmir’de İstiklal Harbi’nin öncülerinden, Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşlarından Türk ulusal eğitiminin kurucularından merhum Necati Bey’in anısına yaptırılmış olan bir tarihi okulu, maddelere muhalif olarak yıktırdı. Bu barbarca hareket bir binanın dozerle yıkılması değildir. Türk İstiklal Harbi’ne yapılan bir ataktır bu.

Bu MEB Bakanı ulusal değildir. Eğitimin değil cehaletin örgütlenmesinin elemanıdır. Bu hareketi hiç bir vakit unutmayacağız ve bir gün maddelerin önünde bunun hesabını verecek. Yapacağı en uygun şey rahmetliye yakışır bir ulusal eğitim bakanı olmak için çalışmaktı, lakin temsil ettiği duruş, gayri ulusal tavır, İstiklal Harbi’ne karşı aldığı olumsuz hal, hiç şaşırtan değil bu biçimde bir sonuç çıkar. aslına bakarsan bir müddetdir okullardan İstiklal Harbi şehitlerinin, gazilerinin isminin silindiğini görüyoruz. Bunu bir kenara not ediyorduk, lakin artık yalnızca not etmeyeceğiz. Zafer Partisi olarak bütün takımlarımızla, Saray rejimi karşısında Zafer Partisi’ni nazarancek.”

Yatırım tavsiyesi içermez.