Taraftar istifaya davet etti, Bülent Uygun ‘sosyal medya kirliliği’ dedi!

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Çaykur Rizespor Teknik Yöneticisi Bülent Uygun, “Talihsiz, şanssız goller yiyerek mağlup ayrıldık. Olağan bu da bizim ismimize hüzün verici. Kazanıp taraftarlarımızı memnun etmek istiyorduk” diye konuştu. Uygun, kendisini istifaya davet eden taraftarlarla ilgili “Bu Türkiye’nin maalesef toplumsal medya kirliliği” dedi.

Harika Lig’in 6. haftasında Çaykur Rizespor Altay’a 2-1’lik skorla mağlup oldu. Müsabakanın akabinde basın açıklaması yapan Çaykur Rizespor Teknik Yöneticisi Bülent Uygun, “Bugün itibariyle baktığımızda kazanmak için bilhassa, yenerek hem sürecin geçişini daha düzgüne çevirmek ismine kazanmak istiyorduk ama son dakikada Remy’in alanları mazeret ederek sakatlığım var dedi. Son maçta 5 dakika oynatmıştık. daha sonrasında bir oyuncunun belinin kitlenmesinden dolayı oynatamayınca bir anda bir daha takımda sistemde değişiklik yapmaya çalıştık. Baktığımız bugün yüzde 68 top bizde olan, üretmeye çalışan, gole giren alanda oyun anlayışını benimseten, kazanma ismine gayret eden yeterli bir Rizespor vardı. Şanssız, şanssız goller yiyerek mağlup ayrıldık. Tabi buda bizim ismimize ıstırap verici. Kazanıp taraftarlarımızı memnun etmek istiyorduk. Beni memnun eden tek taraf; ekip uzun aylardan daha sonra, yaklaşık 2 buçuk ay daha sonra birinci kez bir haftadır tüm mevkide şimdi 2 santraforumuzun sakatlığını saymadan, bir de sol bekimizle orta alandaki sakat 4 adamımızı saymazsak tam manasıyla çalıştığımız bir ortamda düzgüne yanlışsız giden bir grupken karşılığı 3 puan almak isterdik olmadı. Maksadımız tekrarki ulusal maç ortasına kadarki süreçte toplayabildiğimiz kadar puanları toplayıp bu biçimdeki süreci de hakikat bir biçimde geçerek, hayli daha yeterli yerlere serileri yakalayarak devam etmekti. Çok uygun bir takıma sahibiz. Bunu bugün ki maçtan daha sonrada gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. O yüzden futbolcu kardeşlerimi uğraştan dolayı tebrik ediyorum. Kaybettik taraftarımızdan da bu manada özür diliyoruz” dedi.

“SAHADA ÇUKUR VAR DEDİ”

Kadronun makus gidişattan kurtulacağının ve taraftarın biraz sabretmesi gerektiğini hatırlatan Uygun, dünyaca ünlü yıldız Remy’nin dahi saha kaideleri niçiniyle maça çıkmadığını da kelamlarına ekleyerek, “Bazı gerçekleri konuşmakta yarar var. Dönem bittikten daha sonra 20 oyuncu gitti, ben mi gönderdim? Ekipten gitmesini istediğimiz adamlar vardı, hatta Remy ‘Ben gidiyorum’ dedi, daha sonra dedi ki ‘Ben paralara yer bulamam’ gerisin geri geldi. Antrenmana çık dedik çıkmadı, ‘Sakatım’ dedi ‘Sahada çukur var’ dedi. Hatta 1-2 oyuncu ‘Hoca masraf nasılsa Türkiye’de sistem bu biçimdedir’ dedi. daha sonrasında 20 futbolcu gitti, biz de transfer yapmaya çalıştık. Bizim almaya çalıştığımız futbolcular şu anda liglerde oynuyor. Sağ olsun lider en güzel transferi yapmak için uğraştı. Aldığımız 3 tane de genç var. Biri Eskişehirspor’dan 17 yaşında, biri Erokspor’dan onları da transfer olarak saymamak lazım. Toplamda 11 tane transfer var. Ve bunların hepsi ağustos ayının 15’inden daha sonra geldi. 10 hafta Sumudica’ya sabrettiniz. İsim de vermek istemezdim de. X bir hocaya daha haftalarca makus gitti sabrettik. Geçen yıl bu grup düştü diyorduk ben kurtardım mı? Antrenmansız. Biraz sabır. Yeni oyuncular geldi. Kimisi sakatlıktan çıkıyor. Ben de birinci kez bu biçimde bir şey yaşıyorum. Rizespor’da fazlaca düzgün bir takım oluşuyor, antrenman eksikleri tamamlanınca Rizespor hayli uygun yerlere gelecek, bu kadar net. Biraz destek” tabirlerini kullandı.

“SOSYAL MEDYA KİRLİLİĞİ”

Maçta Çaykur Rizespor’un bulduğu golün akabinde dahi taraftarın ‘Uygun istifa’ diye slogan atmasına da değinen Teknik Adam Uygun, “Olabilir, ben istemez miyim ben geldim baba ocağımda o gururu yaşadım. Bana söylemiş oldukleri hoş kelamlar hoşuma gitti. Kimileri küfür ediyor fakat ona da yapacak bir şey yok. Bu Türkiye’nin maalesef toplumsal medya kirliliği. Ben kadro için uğraşıyorum. Kim ister? Benim yaşadığım hoşluğu kim yaşamak istemez” halinde konuştu.