Steven Gerrard, Premier Lig’e döndü! Yeni takımı…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Futbolculuk periyodunda Liverpool’un efsanesi olan ve teknik yöneticilik mesleğinde Rangers ile muvaffakiyet merdivenlerini adım adım çıkan Steven Gerrard, Premier Lig’e geri döndü…

İngiltere Premier Lig kadrolarından Aston Villa, teknik yöneticilik koltuğuna Steven Gerrard’ın getirildiğini resmen deklare etti. Geçen dönem Rangers’ı namağlup biçimde İskoçya’da şampiyon yapan ve tarihi kulübün bir daha hayata dönmesinde büyük rol oynayan 41 yaşındaki Steven Gerrard, artık mesleğine Premier Lig’de devam edecek. Aston Villa’dan yapılan açıklamada, İngiliz teknik adamın atak futbolu ve taktik anlayışıyla her insanın beğenisini kazandığına dikkat çekildi.

Futbolculuk periyodunda Liverpool’un efsanesi haline gelen ve İngiltere Ulusal Takımı’nda uzun mühlet kaptanlık yapan Gerrard, Liverpool’da akademi antrenörü olduktan daha sonra 2018’de Rangers’ın başına geçti. Aston Villa Ceo’su Christian Purslow muahedenin duyurulmasından daha sonra yaptığı açıklamada, “Aston Villa İdare Şurası, Steven’ı yeni teknik yöneticimiz olarak atamaktan memnunluk duyuyor. Futbolculuk mesleğinden daha sonra antrenörlüğe adım attığından beri, Aston Villa’da epeyce kıymet verdiğimiz Liverpool Akademisi’ndeki genç oyuncuları en uygun biçimde yöneterek mesleğine başladı. Akabinde, Rangers’taki ağır ve yüksek baskılı ortamında kendisini sınamak için gözü pek bir karar aldı. Rangers ile lig şampiyonluğunu kazanmasından daha sonraki başarısı ve Avrupa’daki tecrübesi dikkatimizi çekti” dedi.

STEVEN GERRARD: “BU FIRSATI VERDİKLERİ İÇİN…”

Aston Villa resmi internet sitesinde konuşan Gerrard ise şu kelamları sarf etti: “Aston Villa, İngiliz futbolunda güçlü bir geçmişe ve geleneğe sahip bir kulüp. Ve onların yeni teknik yöneticisi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Kulüple yaptığım görüşmelerde, planlarının ne kadar argümanlı olduğu açıktı ve amaçlarına ulaşmalarına yardımcı olmak için sabırsızlanıyorum. Bana bu biçimde ikonik bir futbol kulübünü yönetme fırsatını verdikleri için Rangers ile alakalı herkese en içten şükranlarımı sunmak istiyorum. Rekor kırara 55. lig şampiyonluğunu kazanmalarına yardımcı olmak, kalbimde her vakit özel bir yerde olacak. Oyunculara, işçiye ve taraftarlara gelecek için en güzel dileklerimi iletiyorum.”