Steven Caulker: Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşamak istiyorum

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Yeni dönem hazırlıklarına Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nde devam eden Fenerbahçe’de yeni transfer İngiliz stoper Steven Caulker basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. Birinci haftasının kendisi açısından fazlaca hoş geçtiğini lisana getiren 29 yaşındaki stoper, “Fenerbahçe’ye katılmak benim açımdan pek kolay bir karar oldu. Öteki kulüplerden de teklifler vardı. Türkiye’den ve Avrupa’dan teklifler vardı lakin liderle görüştükten daha sonra karar vermek epey kolay oldu. Azmi, isteği gördüm. Kaliteli oyuncular da bu sonucu vermemde tesirli oldu. Kulübün ve taraftarının büyüklüğü de epeyce kıymetliydi. 7 yıldır kazanılamayan bir şampiyonluk var. Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşamak istiyorum. Ben bu yolda çalışmaya devam edeceğim” sözlerini kullandı.

“Burada liderlik özelliğimi göstermek istiyorum”

Mesleğinin düşüş periyodunda kendisine fırsat veren Alanyaspor’a teşekkür eden Caulker, şöyleki devam etti:

“Burada liderlik özelliğimi göstermek istiyorum. Grup arkadaşlarıma bu doğrultuda yardımcı olmak istiyorum. Ben kendimi hazır hissediyorum. Benim için şu anda tek değerli şey bu formayla muvaffakiyet kazanmak. Çok çalışarak, kolektif hareket edeceğiz. Hocanın vereceği kararlara hürmet duyacağız ve sistem konusunda karar ona ilişkin olacak. Karşımda hangi oyuncu olursa olsun başa çıkabileceğimi düşünüyorum. Şu an kendimi hazır hissettiğimi söyleyebilirim.”

“Szalai büyük fırsatlara erişebilecek bir oyuncu”

Attila Szalai’nin büyük bir hayranı olduğunu da vurgulayan Caulker, “Avrupa Şampiyonası’nda da kendisini takip ettim. Büyük bir geleceği var. Büyük fırsatlara erişebilecek bir oyuncu. Daha evvel İngiltere ile ilişkili olabilecek durumlarını duymuştum lakin her neyse ki bizde oynuyor. Güzel ki Fenerbahçe’de. Umuyorum ki birlikte oynama fırsatımız da olur. Onunla ve öbür ekip arkadaşlarımızla göstereceğimiz performansla başarılara gidebiliriz” sözlerini kullandı.

“Azimli bir futbolcuyum”

Mesleğinin çöküş periyodunu atlattıktan daha sonra tekrar büyük bir ekiple Avrupa’da forma giyme amacı belirlediğini anlatan deneyimli savunmacı, “Ben azimli bir futbolcuyum. Büyük kadrolarda oynama maksadım her vakit vardı. Avrupa Ligi’nde ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kendimi gösterme gayem vardı. Büyük grupta oynama isteğimi şu anda gerçekleştirdim. Artık şampiyonluk kazanarak Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorum. Geçtiğimiz yıl kendimi ve oyunumu geliştirdiğimi düşünüyorum. Fenerbahçe’nin sahiden düzgün bir oyuncu takımı var. Maalesef geçen sene bilhassa son maçlarda istediğini gerçekleştiremedi ve ligi kazanamadı. Buradayım ve fazlaca heyecanlıyım. Burası benim için yeni bir rekabet ortamı. Transfer isteyen her kulübe baktım, inceledim fakat şu an prestijiyle Fenerbahçe’nin hem en düzgün tarihe sahip olması tıpkı vakitte yeni tarih yazma ihtimali açısından buradayım” açıklamasını yaptı.

Daha evvel savunmada üçlü sistemde oynadığını ve hamleye çıkabildiği için bu sistemde oynamayı daha hayli sevdiğini kaydeden Caulker, Teknik Yönetici Pereira’nın isteği doğrultusunda hareket edeceklerini anlattı.

Caulker, Avrupa Şampiyonası yarı finalinde dün akşam İngiltere’nin Danimarka ile oynadığı maçta yaşanan penaltı sonucunın gerçek olup olmadığı istikametinde bir soruyu ise, “Penaltı” formunda yanıtlayarak kelamlarını tamamladı.