Stefano Denswil şaşkına döndü! ‘bu biçimdesini yaşamadım’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Trabzonspor’un Hollandalı futbolcusu Stefano Denswil, bordo-mavili grubun şampiyonluk kutlamaları sırasında yaşadıklarını anlattı.

Spor Toto Muhteşem Lig’in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Trabzonspor, taraftarlarına büyük sevinç yaşattı. Trabzon’da kent merkezinin açık bir diskoya dönüştüğü, ışık gösterilerinin yapıldığı taraftarın yıllar daha sonra gelen şampiyonluğu gönlünce kutladığı anlar gündem oldu.

Trabzonspor’un Hollandalı savunma oyuncusu Stefano Denswil, şampiyonluk kutlamaları sırasında yaşadıklarını, ülkesinin yayın organı NOS’tan Sam Porskamp’a anlattı. Şampiyonluk kutlamalarını “Tam bir çılgınlık” olarak isimlendiren Stefano Denswil “bu biçimdesini daha evvel yaşamadım” dedi.

“NE OLDUĞUNU ANLAMADIM”

Öncelikle Trabzonspor taraftarlarının alana erken girmeleri hakkında konuşan Stefano Denswil “Taraftarlar bitiş düdüğünden yaklaşık yarım dakika evvel alana daldı. Ne olduğunu anlamadım. her neyse ki hakem ve rakip kadro soyunma odasına gitmedi. Saha boşaldıktan daha sonra müsabaka kaldığı yerden devam etti” formunda konuştu.

Karşılaşmanın son düdüğü ile bir arada taraftarların bir daha saha içine dolduğunu belirten 28 yaşındaki futbolcu “O anda sakatlığınızı, yorgunluğunuzu, geriliminizi unutuyorsunuz” sözlerini kullandı.

“BİR TARAFTAR ŞORTUMU ALMAK İSTEDİ”

Sahaya dolan taraftarların büyük bir sevinç yaşadığını belirten Stefano Denswil “Bir taraftar üzerimdeki formayı çekip aldı. Bir taraftar şortumu almak istedi. Hatta bir adediyle neredeyse arbede ediyordum. Lakin 38 yıldır kurdukları hayalin gerçekleşmiş olması niçiniyle yaptıklarını anlayabiliyorum. Lakin durumun denetimden çıktığı vakit içinder da oldu” halinde konuştu.

Bazı taraftarların ambulanslarla hastaneye kaldırıldığı gördüğünü de belirten Stefano Denswil, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bazı taraftarlar kalp krizi geçirdi. Bu cümbüşe gölge düşüren bir durumdu. Umarım onların sıhhat durumu da güzeldir. sonrasındasında kent meydanında dev bir cümbüş düzenlendi. Kulüp bizi oraya gitmememiz konusunda uyardı. Taraftarların çok sevgi gösterisinde bulunabilecekleri açıklandı. Gitmememiz söylendi. Ben de konutumda küçük bir parti ile şampiyonluğu kutladım. Dünyanın her yerinden tebrik iletileri aldım. Hatta Amerika’dan bile… Lahey ve Rotterdam’dan da Trabzon’daki partiye misal partiler düzenlendiğini gördüm. Bu taraftarların “Bize her yer Trabzon’ telaffuzunu gerçek kılıyor.

“TÜRKİYE’NİN NAPOLİ’SİYİZ”

Stefano Denswil, Trabzonspor’un Türkiye’nin Napoli’si olduğunu söylerken “Gittiğimiz her yerde Trabzonspor’dan nefret ediliyordu. Bu da şampiyonluğu daha manalı kılıyor. Bu nefret bize motivasyon kaynağı oldu” yorumunda bulundu.