Stefan Kuntz: Bizi ikinciliğe götürecek kararı almak istiyoruz

Atletizm

Global Mod
Global Mod
A Ulusal Futbol Kadrosu Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz yarın oynanacak olan Letonya maçıyla ilgili olarak, “Öncelikle uygun sonuç almak istiyoruz. Yani bizi ikinciliğe götürecek kararı almak istiyoruz. Amacımız bu” dedi.

A Ulusal Futbol Grubu, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Kümesi 8’inci maçında yarın Letonya’nın konuğu olacak. Müsabaka öncesinde düzenlenen basın toplantısında A Ulusal Futbol Grubu Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, açıklamalarda bulundu. Ekibin oyun planıyla ilgili ayrıntıya girmek istemediğini tabir eden Kuntz, “Çağlar ve Ozan’ın cezası bitti. Ekibe birinci 11’i yarın sabah söyleyeceğim. Alana çift ya da tek santrforla çıkacağımız konusundaki soruyu şu an yanıtlayamam” diye konuştu.

“UYGUN BULDUĞUMUZ İDEOLOJİNİN OTURMASI İÇİN SABIR VE BİRAZ DA VAKİT GEREKLİ”

Ulusal ekip ile yalnızca üç antrenman yapabildiklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Topu alır almaz kaptırmak istediğimiz bir şey değildi, stratejinin bir modülü değil. Makul durumlarda defanstan ve orta alandan oyun kurarken, topu forvet çizgisine aktarırken iyi şeyler de yaptığımızı düşünüyorum. Taktik manada yaptığımız şeyleri süratlice oturtabildiğimizi de gördüm. Ulusal ekiple birinci defa geçtiğimiz pazar günü toplandık, üç gerçek idman yapabildik. Bu durumda güzel görülen bir şey değil lakin futbolun gerçekleri olduğunu da kabul etmemiz gerekiyor. O da uygun bulduğumuz ideolojinin oturması için sabır ve biraz da vakit gerekli” biçiminde konuştu.

“HEDEFİMİZ GALİBİYET”

Letonya maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacaklarını söyleyen Kuntz, “Hedefimiz galibiyet, galibiyete gereksinimimiz olduğunu da söyleyebiliriz. Kökten yapılması gereken değişikliklerin bir günde yapılması kolay değil. Öncelikle âlâ sonuç almak istiyoruz. Yani bizi ikinciliğe götürecek kararı almak istiyoruz. Maksadımız bu. ‘Farklı galibiyet bekliyoruz’ üzere şeyler söylersem Letonya’ya saygısızlık etmiş olurum. Evvel kazanalım, kararımuzu nazaranlim, sonrasındasında yorum yapalım. Letonya’yı tahlil ettik, Hollanda ile olan maçlarını izledik, o maçta da âlâ bir performans sergilediklerini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.