SGK uyardı! Güncellemeyen hizmet alamayacak

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Kurum, e-Devlet üzerinden adres ayrıntılarının denetim edilip güncellenmesi gerektiğini belirterek, adres bilgisi yanlış ya da eksik olanların sıhhat hizmetlerinden faydalanamayacağını deklare etti.

SGK’dan vatandaşlara adres uyarısı geldi. Kurumdan yapılan açıklamada şu sözler kullanıldı;

*5510 sayılı Toplumsal Sigortalar ve Genel Sıhhat Sigortası Kanununa göre vatandaşlarımızın Kurumumuz sıhhat hizmetlerinden faydalanabilmeleri için Türkiye’de ikamet etme kuralı bulunmaktadır.

*Genel sıhhat sigortasına ilişkin hak sahipliği süreçleri, bireylerin Ülkemizde ikamet ettiğine dair Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sisteminde (AKS) yer alan ayrıntıları temel alınarak yapılmaktadır.

*Genel sıhhat sigortalısı sayılanların sıhhat aktivasyon süreçleri (ikili toplumsal güvenlik kontratı yapılmış olan ülkelerde ikamet edenler hariç) elektronik ortamda AKS adres ayrıntıları denetim edilerek sıhhat hizmetlerinden faydalandırılmasına yönelik sistemsel düzenlemeler yapılacaktır.

GÜNCELLEME UYARISI

*Bu niçinle vatandaşlarımızın sıhhat hizmetlerine erişimde rastgele bir eza yaşamamaları ve daha uygun hizmet alabilmeleri için adres ayrıntılarını e-Devlet Kapısı üzerinden yahut nüfus müdürlüklerinden denetim ederek güncellemeleri değer arz etmektedir.

Yatırım tavsiyesi içermez.