Sergen Yalçın: ‘Bu maçın sorumlusu ben değilim, psikolojimiz bozuldu’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Beşiktaş Teknik Yöneticisi Sergen Yalçın, Alanyaspor yenilgisinin akabinde epeyce konuşulacak açıklamalar yaptı ve oyuncularını eleştirdi.

Harika Lig 13. haftasında Alanyaspor’a 2-0 yenilen Beşiktaş deplasmanda kıymetli bir kayıp yaşadı. Maçtan daha sonra yayıncı kuruluşa konuşan Beşiktaş Teknik Yöneticisi Sergen Yalçın ise, oyuncularını gaye gösterdi. Bu maçın sorumluluğunu almadığını söyleyen Yalçın, “Bugünkü maçın sorumluluğunu maalesef ben almıyorum” diyerek futbolcularının performansı hakkında çarpıcı kelamlar sarf etti. Psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Yalçın, şu sözleri kullandı:

“ZOR GELMEYE BAŞLADI”

“Artık bu biçimde basına gelip konuşmak sıkıntı gelmeye başladı. Her maçtan daha sonra tıpkı şeyleri söylemek, çeşitli mazeretler üretmek bizi de epey sıkıntı duruma sokuyor. Söyleyeceğim tek şey, taraftarımızdan ve topluluğumuzdan özür diliyoruz. Aldığımız sonuçlardan ve oynadığımız oyundan dolayı. Burada sorumluluğu alması gereken benim.”

“BUGÜNÜN SORUMLULUĞUNU ALMIYORuM”

“Bugün alanda verilen gayretin, oynanan oyunun, isteksizliğin, hiç bir şey yapmamanın, maç kazanmak için hiç bir uğraş sarf etmemenin sorumluluğunu da almak istemiyorum. Bugünkü maçın sorumluluğunu maalesef ben almıyorum. bir evvelkileri alıyorum ancak bugünü almıyorum onu da söyleyeyim.”

“MAĞLUBİYETİ KABULLENMİŞ…”

“Yediğimiz goller genelde kişisel yanlışlardan oluyor lakin kusur olmadan gol de olmuyor. Bizi üzen durum daha evvelki oyunlarda en azından kazanma isteği vardı. Ancak bugün artık bu maç sözlerin tükendiği bir maç. Bilhassa oyunsal manada hiç bir şey yapmadığımız, resmen yenilgisi kabullenmiş bir oyuncu kümesinin alanda olması gücünün alanda olmaması bizi üzen taraf. Orada çeşitli mazeretler üretmek istemiyorum. Bugün mazeret üretecek bir durum yok.”

“PSİKOLOJİMİZ BOZULDU”

“Biz sağlamız. Âlâ idmanlar yapıyoruz. Oyuncuları her manada desteklemeye çalışıyoruz lakin maalesef bizim psikolojimiz bozuldu. Buraya gelip konuşmak güç geliyor. Daima birebir öyküleri anlatmak kolay değil. Lakin fazlaca üzgün olduğumuzu da söylemek isterim.”