Serdar Dursun Ulusal Takım’da golünü attı Şenol Güneş’in kelamları gündem oldu…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
A Ulusal Ekip’te birinci sefer forma giyen ve Letonya karşısında geri dönüşün fitilini ateşleyen golü atan Serdar Dursun gündem oldu. EURO 2020 öncesi Şenol Güneş’in Serdar Dursun ile ilgili kelamları ve aday takıma alınmama konusu bir daha akıllara geldi.

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu’nda Letonya’yı son dakika golüyle mağlup eden A Ulusal Takım’da birinci golü kaydederek geri dönüşün fitilini ateşleyen Serdar Dursun gecenin en hayli konuşulan isimlerinden bir tanesiydi…

A Ulusal Ekip aday takımına birinci sefer davet edilen Serdar Dursun, Letonya uğraşının ikinci yarısında oyuna dahil oldu ve birinci kere ay-yıldızlı formayı giydiği maçta birinci golünü attı.

Teknik yönetici Stefan Kuntz, müsabakanın 65. dakikasında Orkun Kökçü’nün yerine Serdar Dursun’u oyuna sürdü. Serdar, çabanın 75. dakikasında ay-yıldızlı gruba 1-1’lik birlikteliği getiren golü atmayı başardı. Cengiz Ünder’in ortasına mükemmel bir baş vuruşu yapan Dursun, Ulusal Takım’ın geri dönüşünde perdeyi aralayan isim oldu.

EURO 2020 ÖNCESİ GÜNDEME GELMİŞTİ

Golü attıktan daha sonra bilhassa toplumsal medyada Serdar Dursun’un niye daha evvel A Mili Takım’a alınmadığı konusu bir daha gündeme getirildi. Teknik yönetici Şenol Güneş devrinde Serdar Dursun’un aday takıma dahil edilmeme süreci tartışmalara sebep olmuştu. Alman 2. Ligi’nde gol hükümdarı olup Fenerbahçe’ye transfer olan Serdar’ın EURO 2020’ye çağrılmamasıyla sıkça tenkitler yapılmış ve 29 yaşındaki golcü ile ilgili farklı argümanlar ortaya atılmıştı.

Hayal kırıklığına uğradığımız EURO 2020 öncesi forvet sınırında yaşanan formsuzluk ve Cenk Tosun’un sakatlığı niçiniyle adaylardan biri olarak gösterilen Serdar Dursun, Şenol Güneş tarafınca tercih edilmemişti. 34 maçta 19 gol atıp Almanya 2. Ligi’nde üst üste 2 dönem gol hükümdarı olan Serdar Dursun, mart ayında “En büyük hayalim A Ulusal Kadro forması. Hak ettiğimi düşünüyorum. İnşallah Şenol Güneş beni Mart ayında takımda görmek ister. Bunun için her gün dua ediyorum, çabalıyorum. İnşallah Mart ayında o formayı giyerim” tabirlerini kullanmıştı.

ŞENOL GÜNEŞ: KENAN’I ENES’İ ÇIKARMAM LAZIM

Letonya karşısında birinci defa gol atan Serdar Dursun için geçmişte Şenol Güneş’in verdiği bir demeç gündem oldu. A Ulusal Takım’ın eski hocası Şenol Güneş, EURO 2020 öncesi Serdar Dursun’un ulusal ekibe alınmamasıyla ilgili şu sözleri kullanmıştı:

“Serdar Dursun mu Kenan Karaman mı derseniz şu an Kenan’ı düşünüyorum fakat ileride olabilir. Burak Yılmaz ve Kenan yerine Serdar Dursun ile Enes Ünal olsun mu diye tahminen konuşulabilir. Serdar Dursun gol atabilen savaşçı bir oyuncu, olumsuz bir şey söyleyemem. Burak, Enes ve Kenan Karaman’ın yanına daha genç, ekibe alışabilen, yeteneğiyle bizi taşıyabilecek bir santrafor düşündüğümüz için Halil Dervişoğlu’nu tercih ettik. Serdar Dursun koşucu, hareketli ve liginde başarılı. Kenan’dan daha fazla gol attı. Bunu ölçü alamayız. Bir kaleci kusursuz oynadıysa Uğurcan’ı bırakalım örneğin. bu türlü olmaz. Serdar, Adem, Muhammet, hepsi olabilir. Hepsi âlâ oyuncu, hepsi başarılı. Okan, Bursaspor ‘da 2 sefer gol hükümdarı oldu, onu da almadım. daha sonra Konfederasyon Kupası’nda oynadı, beğendim lakin devam ettiremedi. Hak edeni almam gerekirken Kenan’ı, Enes’i çıkarmam lazım. Enes son devirlerde oynuyor. Vakit zaman gol attı. Kadro savunmasına da katkıda bulundu. Enes 23 yaşında. Serdar 29 yaşında, Adem 30’un üzerinde. Tabi ki bir şey olursa, muhtaçlık duyarsak bu oyuncular aklımda.”

SERDAR DURSUN: ‘HAKEMİN VERMEYE NİYETİ YOKTU’

Birinci maçında siftah yapan ve kazandığımız penaltı hakkında konuşan Serdar, “Çok değişik bir maç oldu. Buraya mutlak 3 puan gayesiyle geldik. Allah’a şükür bugünkü maçta galip geldik. Son maçlara savımız var. Son 2 maçı kazanıp Norveç’in takılmasını bekleyeceğiz. İnşallah Türk halkını Dünya Kupası’na götüreceğiz. 1-1’den daha sonra tek kale oynamaya başladık. 2-3 durumumuz var. Son topta topu aşırdım, Burak ağabey düştü. Penaltı olduğunu biliyordum. Hakemin vermeye niyeti yoktu. Penaltı oldu, golü attı. Bu galibiyeti Türk halkına armağan ediyoruz.” dedi.