Şenol Güneş, EURO 2020 daha sonrası birinci sefer konuştu: Euro almıyorum! Ben hırsız değilim

Atletizm

Global Mod
Global Mod
A Ulusal Kadro Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, EURO 2020 daha sonrası birinci kere basının karşısına geçip açıklamalarda bulunu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

EURO 2020 Elemeleri’ni epey uygun geçen ve Dünya Kupası Elemelerine de 7 puanla başlayıp beklentileri arttıran ulusal grup, EURO 2020’de oynadığı 3 maçta puan alamayınca tenkitlerin gayesi oldu. Turnuvaya erken veda eden ay-yıldızlıların teknik işvereni, turnuvanın akabinde birinci sefer konuştu.

Şenol Güneş’in basın toplantısından öne çıkan kelamları şu biçimde;

*EURO 2020’de beklentimiz bu değildi. Hayal kırıklığıdır. Oyuncular da fazlaca üzgün. Dönüş uçağında da söylemiş oldum. Sonuçlar haricinde olumsuzluk olmadı. 15-16 oyuncuyla en az 2-3 kez görüştüm. Travmaydı bu sonuç.

“AFYON YUTMUŞ ÜZERE OYNADIK”

*Sert tenkitleri anlıyorum. Bu oyunu içime sindiremiyorum. Haklıyız lakin teslim olmak yerine nasıl bir yol çizeceğimizi konuşmak gerekiyordu. Grup ve ülke olarak bahadır olmayı, meydan okumayı severiz. Afyon yutmuş üzere uyuşuk bir oyun oynadık.

“YIKILMADIK, YIKILMAYACAĞIZ”

*Asıl maksadımız oyun olarak yükselerek kendimizi kabul etmek, oyuncuları üst düzeye çekmekti. Lakin yıkılmadık, yıkılmayacağız. Bu oyuncu kümesi ayakta kalacaktır. Vakit zaman kırılmalar olsa bile takılmadan devam etmek.

“2002’DE EN ÂLÂ 3. DEĞİLDİK, ARTIK DE 24. DEĞİLİZ”

*Türk futbolunun kalkınmasını istiyorum. Dünya Kupası’nda üçüncü olduğumuz vakit dünyanın en yeterli üçüncüsü değildik. Biz EURO 2020’de 24. olduk diye 24. ülke değiliz. Bizim yerimiz belirlenmedi. Biz yerimizi belirlemeye çalışıyoruz. Bu grup umut verdi. Turnuvada kaybettik fakat ortak kıymetlerimizi kaybetmek istemiyoruz. Herkes konuşacak, tartışacak ancak yaralamamaya, kaos ortamı yaratmamaya dikkat etmeliyiz.

*Beklentiyi büyüten de 3 maçı kaybeden de biziz. bir daha ayağa kalkmamız lazım. Hakikat tahlillere fazlaca çalışarak, oyun kalitemizi, isteğimizi, yeteneğimizi Dünya Kupası maksadımıza hakikat kanalize edeceğiz. Bu oyuncu kümesine inanıyorum. Yeni muvaffakiyetler elde edecekler.

ERKEN KAMP TENKİDİNE KARŞILIK

*Halil İbrahim’i, Kerem’i, Taylan’ı, Ozan’ı, İrfan’ı aldık… Erken kampa girdikleri fikrine katılmıyorum. Bu bir toparlama kampıydı. Üç oyuncu da geç geldi, kutlamaları vardı. Birinci gelen kümeleri iki hazırlık maçında değerlendirdik. Kimi alabiliriz, nasıl oynatabiliriz? Burada Halil İbrahim biraz daha göze battı. Abdülkadir çalışıyor ancak eski patlayıcılığı yok. Tahminen 10 gün daha sonra olabilirdi fakat o an o basamakta değildi.

“EURO İLE MAAŞ ALMIYORUM”

*Şu anda kimse para, prim almadı. Zira sonuç gelmedi. Katıldığınız vakit verilen para için muvaffakiyet takdiri idarenindir. Benim takdirimde olan bir şey değil ancak olanı söylüyorum. Oyuncu maaş almıyor, maaş alan benim. Ne aldığımı aslına bakarsanız gazeteciler yazıyor ancak bir daha palavra yazılıyor.

*3.2 milyon Euro alıyor yazılıyor. Euro alan bir Türk var mı? Siz döviz alıyor musunuz? Ben almıyorum. Adam bana ‘hırsızsın’ diyor. Ben hırsız değilim. Mecbur muyum buna karşılık vermeye?

ENES VE HALİL’İN İDMANDAKİ TARTIŞMASI

*Enes ile Halil İbrahim çift kale yaparken, ‘Biri hiç top atmıyorlar’ dedi. Enes de ağzı var lisanı yoktur, ‘Ne konuşuyorsun’ dedi. Birbirlerinin üstüne gidiyorlardı, ortaya girildi. Arbede falan değil. Ben yumrukları hengameleri küfürleri biliyorum fakat buna karşın muvaffakiyet da geldi. Keşke hengame olsaydı, hırslanırlardı tahminen.