Saim Diken’den 1 Milyarlık vurgun iddiası!

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Saim Diken’e para kaptıran mağdurlar, savcılığa başvurarak dolandırıldıkları teziyle şikâyetçi oldu.

Sabah’tan Dilak Yaman Demir’in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca Diken hakkında başlatılan soruşturmanın detayları ortaya çıktı. Diken’in yurt haricinden ucuza altın getirdiği, burada yüklü ölçüde karla sattığı ve işlettiği para daha sonrası faizi mağdurlara anapara ile verme teziyle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

“PARA TOPLAYARAK ÇALIŞTIRDIM”

Savcılık tarafınca ‘şüpheli’ sıfatıyla söze çağırılan Saim Diken, aile dostlarından ve yakın etrafından para toplayarak çalıştırdığını ve 3 ayda bir kar dağıttığını öne sürdü.

Diken, “Benden şikâyetçi olan mağdurların paralarını işlettim ve kar ismi altına aldığım parayı ziyadesiyle geri verdim. Kimseyi dolandırmadım” diyerek kendisini savundu.

“600 BİN LİRA VERDİK”

Mağdur isimlerden özel bir bankada müdür olan Bayram Göbel, “Kendisine güvendim. Yurtharicinden altın getirdiğini ve yurt ortasında satarak büyük paralar kazandığını isterse bu hususta kendisine yardımcı olabileceğini söylemiş oldu. Ben 100 bin lira, kardeşim Elem Göbel yarım milyon para verdi. Bunun karşılığında bize senet imzalayarak vermişti. bir süre daha sonra paramızı geri istedik paranın yurtharicinde blokeli olduğunu söylemiş oldu. Hatta özel bir bankanın sahibinin kendisine 4 milyon Euro para verdiğini o paradan da faiz alacağımızı söylemişti biz ondan da vazgeçmemize karşın bize paramızı iade etmedi” dedi.

CHP EYÜP TEŞKİLATINDAYKEN TANIŞMIŞ

Mağdurlardan Galip Meydan da birebir formülün kendisine uygulandığı belirterek, “Kendisine 1 milyon 300 bin lira para verdim. Kar hissesini düzgünce ödedi. Akabinde paramın tamamını istediğimde kendisine ulaşamadım. Milyonlarca lira verdik geri alamadık” diye konuştu.

Mağdur Pembe Hokka ise Diken’i CHP Eyüp ilçe Başkanlığında faaliyet göstermesi niçiniyle tanıdığını ve tıpkı vaatleri kendisine de aktarması niçiniyle inandığını aktararak, “Kendisine 500 bin lira para verdim. Birinci vakit içinderda bana 30 bin Türk lirası üzere bir kar hissesi ödedi akabinde rastgele bir ödeme yapmadı” dedi.

CHP’DEN ETKİN SİYASET YAPTI

56 yaşındaki Saim Diken, CHP’de faal olarak misyon yapan bir isimdi. İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Seçilemeyince 2019 lokal seçimlerinde Eyüpsultan Belediye Lider aday adayı, 2020’de Eyüpsultan CHP İlçe Lider Adayı oldu.

Ancak hayli az bir oy farkıyla bir daha seçilemedi. Diken, argümana göre CHP içerisinde girdiği her yarıştan mağlup ayrılırken, CHP’li kimi milletvekilleri, Vilayet Liderleri ve yardımcıları, Belediye Liderleri, Meclis üyeleri ve partili müteahhitlerden tüm bu seçim çalışmaları sırasında yaklaşık 1 milyar topladığı öne sürüldü.

Yatırım tavsiyesi içermez.