Sabah’tan MÜSİAD’a tenkit: Anlamadım ne değişti, MÜSİAD’a ne oluyor?

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Turkuvaz Medya Kümesi’nin bünyesindeki Sabah gazetesinin müelliflerinden Dilek Güngör, AK Parti çizgisindeki işverenlerin örgütü olarak bilinen MÜSİAD’ı amaç aldı.

MÜSİAD Lideri Mahmut Asmalı, dün gerçek kesimin faiz indirimlerini konuşmaktan yorulduğunu söylemiş, “Faizleri, faiz indirimlerini konuşmaktan biz de yorulduk. ötürüsıyla Sayın Cumhurbaşkanımız geçen gün bir TV programında ‘Faizi tek haneye düşürmemiz lazım’ dedi. Düşürsün ekimde kasımda yüzde 9’a. ‘tekrar da ellemeyeceğim faizi’ desin. 5-6 ay unutalım, artık faizi konuşmayalım, önümüze bakalım. Endüstrici ve üretici belirsizlik ortamını sevmiyor. İstikrar olsun, o istikrarla devam edelim diyoruz.” demişti.

Güngör, bugün yayımlanan yazısının ‘TÜSİAD dese anlarım başkan’ başlıklı kısmında Asmalı’ya tenkitler yöneltti.

Bence MÜSİAD’ın başı son günlerde biraz karışmış! Lider Mahmut Asmalı birkaç vakit önceye kadar yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı yeni modeli destekleyip, iktisat idaresinin aldığı makro ihtiyati önlemleri alkışlamıyor muydu? Merkez Bankası’nın ekonomik büyümeyi destekleyici adımlarını hakikat bulduğunu tabir etmiyor muydu?” diyen Güngör, şöyleki devam etti:

‘Anlamadım ne değişti?’

“Anlamadım ne değişti de dün çıkıp ‘Artık faiz konuşmaktan yorulduk’ filan demeye başladı. Bir de Merkez Bankası’nın faizi indirmesine karşın bunun krediye yansımadığını söylemiş… Sayıları üstte verdim. O yüzden tekrar etmeyeceğim. Ancak merak ediyorum doğrusu, MÜSİAD’ı TÜSİAD’vari açıklamalara iten etken ne?

Malum, laflar birebir… Yani gözünüzü kapatıp açıklamaları dinleseniz TÜSİAD’ın dediğini sanırsınız. Haydi bu alınan makro ihtiyati önlemlerden, bankalardan parayı ucuza alıp dövize cukkalayan büyükbaşlar rahatsız da, üyelerinin büyük kısmı KOBİ olan MÜSİAD’a ne oluyor? Çünkü, sayılar ortada.”

Yatırım tavsiyesi içermez.