“Rüya Takımımız Var” spor filmi formülünü büküyor

Avcılar

Member
Belgesel ister kurgu olsun, spor filmi şablonu çok yıpranmıştı, o zaman kazandık ve formülde yeni bir dönüş yapmanın nadir olduğu şaşırtıcıydı. Ve bir bakıma, “Rüya Takımını Yeniyoruz” (Max'e Akış) bu tarifi Michael Tolajian yönünde takip ediyor. Başlık, Ultimate Outsider Hikayesini gösteriyor: Haziran 1992'de, Barselona'daki Olimpiyat Oyunları'ndan önce ABD'li erkeklerin basketbol takımını yazmak için bir grup elit -college -basketball oyuncusu işe alındı. Ama ilk gün, bir şekilde yanlışlıkla, yabancılar So -Called Dream takımını yendi.

Profesyonel basketbol oyuncusunun Olimpiyat Oyunlarında yarışmasına izin verildiği ilk yıl oldu ve bu takım NBA oyuncularından bir katil dizisinden oluşuyordu: Larry Bird, Magic Johnson, Charles Barkley, Scottie Pippen, John Stockton, David Robinson, Patrick Ewing, Karl Malone, Chris Mulllin, Clyde Drexler ve elbette Michael Jordan. Yalnız bir üniversite oyuncusu Christian Laettner onlara katıldı.

“Dream Team'i Yendik” diğer çocukların anlattığı hikayeye odaklanıyor. Onlar – bazılarının film sırasında defalarca işaret ettiği gibi – üniversite öğrencileridir. istemek Kabul kuralları değişmediyse Olimpiyat takımıydı. Bunun yerine, üniversite oyuncusu Grant Hill şöyle dediğinde: “Biz çarpışma testi aptallardık.” Eğitim tesisine vardıklarında, tuzlu ve yıldızlı hissettiler ve meydana gelmeye hazırdılar ve özellikle kaybetmek için orada olduklarını biliyorlardı.

Hikayeyi anlatmak için Tolajian, birçoğu (Hill, Chris Webber, Allan Houston ve Penny Hardaway dahil) 30 yıl önce bu yazdan beri kendi yıldızlı NBA kariyerlerine sahip olan bu oyuncuları topladı. Anı hatırladıkları için gözle görülür şekilde ateş doludurlar. Oyuncular ve eğitmenlerle yapılan röportajlar, süreç hissini iletmek ve genç erkeklerin kahramanlarını meydanda ve bir sonraki adımda yendikleri güne odaklanmak için oyunlardan arşiv materyali ile karıştırılır.

Bu ilk rüya ekibini hatırlayacak kadar yaşlıyım. Basketbolun, doksanlı yılların başlarında Michael Jordan'ın süperstarı yönetiminde popüler kültüre nasıl egemen olduğunu hatırlıyorum. Ama bu hikayeyi bilmiyordum ve ortaya çıktığı gibi, birçok insan bunu belgeselin nihayet açıkladığı nedenlerle yapıyor.

Bu yüzden, filmin türünün derin kazma azaltılmasından saptığını söylemek dışında bunu şımartmak istemiyorum. Sonuçlar keyifli: Bir belgeselin uzun süredir sığır eti güzel, iyi olmayan ve hoş bir sığır eti yayması nadirdir. “Dream Team'i Yendik” sözlü bir hikaye gibi oyunlar, yani tekrar tekrar hissettiriyor. Bir şey olur ve sonra tüm erkekler bunun sadece biraz farklı ifadelerde nasıl olduğu hakkında konuşurlar.

Ancak bu, aynı fikirde değilseniz, ayağa kalkar – ve geçmiş anılarımızın kendimiz hakkında anlattığımız hikayelere karşılık gelmesi aslında bu filmin konusudur. Rüya takımını yendin. Ama bu ne anlama geliyor? Herkesin cevabı biraz farklı. Kabul ettikleri şey, kolej ve profesyonel oyuncular, deneyimlerin dahil olduğu herkes için bir sürprizdi.