Romelu Lukaku bir daha resmen Chelsea’de! Neymar’ın rekorunu kırdı…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
İngiltere Premier Lig gruplarından Chelsea, Inter’in Belçikalı futbolcusu Romelu Lukaku’yu resmen takımına kattı. Eski futbolcusunu transfer etmek için birkaç defa Inter’in kapısını çalan Chelsea, 115 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transferi noktaladı. Geçtiğimiz günlerde Villarreal’i yenerek UEFA Muhteşem Kupa’yı müzesine götüren son Şampiyonlar Ligi galibi Chelesa, Lukaku’dan evvel Tottenham’dan Harry Kane ve Borussia Dortmund’dan Erling Haaland için nabız yoklamıştı.

İmza daha sonrası açıklama yapan Lukaku, “Bu şahane kulübe geri döndüğüm için memnunum. Benim için uzun bir seyahat oldu. Buraya öğrenecek fazlaca şeyi olan bir çocuk olarak gelmiştim. Artık epey daha fazla tecrübeliyim ve daha olgun bir biçimde geri döndüm” dedi.

28 yaşındaki Lukaku, 2019’da Manchester United’dan 80 milyon Euro’ya transfer olduktan daha sonra Inter formasıyla 72 maçta 47 gol atma başarısı gösterdi ve İtalyan grubunun yıllar daha sonra Serie A şampiyonu olmasında değerli rol oynadı. 2011’de Chelsea’ye transfer olmadan öcne mesleğine Anderlecht’te başlayan Lukaku, West Bromwich Albion ve Everton’da kiralık olarak forma giydi. çabucak sonrasında Everton’la kontrat imzalayan Lukaku, 2017’de Manchester United’ın yolunu tutmuştu.

NEYMAR’IN BONSERVİS REKORUNU KIRDI

bir daha Chelsea’ye transfer olan Lukaku, toplamda 327,56 milyon Euro’ya ulaşarak Neymar’ın bonservis bedeli rekorunu kırdı ve bonservisine en çok para ödenen futbolcu oldu. Neymar ise PSG transferi ile tek sefer bonservis rekoru kırıp (222 milyon Euro) tarihe geçmişti. Neymar’ın Brezilya’dan Barcelona’ya transferi de 88,2 milyon Euro bedelle olmuş toplamda yıldız oyuncu için 310,2 milyon Euro ödenmişti.

• 2021: Inter – Chelsae 115 milyon Euro
  • 2019-2020: Manchester United – Inter 74 milyon Euro
  • 2017-2018: Everton – Manchester United 84,7 milyon Euro
  • 2014-2015: Chelsea – Everton 35,36 milyon Euro
  • 2013-2014: Chelsea – Everton (kiralık) 3,5 milyon Euro
  • 2011-2012: Anderlecht – Chelsea 15 milyon Euro