Rıdvan Dilmen’den başkanlık açıklaması

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Nihat Özdemir’in istifa etmesinin akabinde TFF başkanlığına aday olup olmayacağı ile ilgili soruya cevap verdi.

Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nihat Özdemir’in istifasının akabinde TFF başkanlığına adaylığını koyup koymayacağı tartışılan Rıdvan Dilmen, toplumsal medya hesabında bir takipçisinin sorduğu “Türk futbolunu geldiği bu makûs durumdan kurtaracak, adaletli, liyakatı, şeffaf idaresi sağlayacak, Ulusal Grubu ve Türk futbolunu kurtarabileceğini düşündüğünüz TFF lideri kim olmalıdır?” sorusuna karşılık verdi.

Rıdvan Dilmen, karşılığında şu tabirleri kullandı:

“Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı kolay bir iş değil. dediğiniz özellikleri yapabileceğime kesin inanıyorum. Fakat bu ben adayım manasına gelmiyor. TFF başkanlığı epey güç bir iş. Alt takımını güzel yaptıktan daha sonra yapılabilecek bir iş. Özveri isteyen bir kurum. Futbolun güzel yere gelmesi için federasyon lideri olmama gerek yok. Olmayayım da esasen. O denli bir niyetim de yok. Ancak futbolun dediğiniz özelliklerle saha içine girmeden saha haricinde halledebilecek, siyasetten uzak, fazla kulüpçü olmama, en değerlisi de şeffaf olmalı. Dürüst olmak futbolda kâfi. Futbol matematik değildir. Federasyon lideri adayı falan değilim. Türk futbolunda yapabileceğim ne var ise ki; yapacağıma da inanıyorum her türlü bakılırsave her vakit hazırım. Federasyon başkanlığı haricinde…”