Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara bakılırsa, işletmelerde mesleksel eğitim nazarann, staj yahut tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere yapılacak ödemelerin minimum fiyatın net meblağının yüzde 30’undan, kalfalık yeterliliğini kazanan mesleksel eğitim merkezi 12’nci sınıf öğrencilerine yapılacak ödemelerin ise taban fiyatın yüzde 50’sinden az olamayacağına dair mühlet ile mesleksel eğitim merkezi programı haricindeki okul ve kurumlarda tahsil nazarann öğrencilere ödenebilecek en az fiyatın; 20’den az işçi çalıştıran işletmeler için üçte ikisinin, 20 ve üzerinde işçi çalıştıran işletmeler için üçte birinin, mesleksel eğitim merkezi programına devam eden öğrencilere ödenebilecek en az fiyatın ise tamamının devlet katkısı olarak ödenmesine ait mühlet, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılından itibaren 5 eğitim ve öğretim yılı uzatıldı.
Karar uyarınca ödenen devlet katkısı, ödemenin yapıldığı tarihi takip eden iki ay içerisinde Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı bütçesinden İşsizlik Sigortası Fonu’na aktarılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına bu karar doğrultusunda devlet katkısı ödenmeyecek.
Karar, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayım tarihinde yürürlüğe girdi.
Yatırım tavsiyesi içermez.
Karar uyarınca ödenen devlet katkısı, ödemenin yapıldığı tarihi takip eden iki ay içerisinde Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı bütçesinden İşsizlik Sigortası Fonu’na aktarılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına bu karar doğrultusunda devlet katkısı ödenmeyecek.
Karar, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayım tarihinde yürürlüğe girdi.
Yatırım tavsiyesi içermez.