Re-Pie Portföy’den Simit Sarayı’nın İştirakine Yatırım

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Re-Pie Portföy, büyüme gayeleri doğrultusunda farklı alanlarda yaptığı yeni satın alma ve yatırımlarla portföyünü genişletmeye devam ediyor.

Daha evvel fintech, objelerin interneti, eğitim, güç, sıhhat ve oyun üzere büyüme potansiyeline yüksek alanlarda yatırım yaparak Türkiye teşebbüs ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayan şirket, son olarak bünyesinde faaliyet gösteren Perakende Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu ile Simit Sarayı’nın üretim şirketi DMR Unlu Mamüller A.Ş’nin yüzde 30’unu satın aldığını duyurdu.

Bu satın almayla markalı eser ihracatı yapan şirkete yatırım yapma gayesi gerçekleştirildi. Yeni yatırımla bir arada bedeli 960 milyon liraya ulaşan DMR, Perakende Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu tarafınca sağlanacak yeni kaynakla ikinci bir fabrika kuracak, 400 kişilik istihdam yaratacak. bununla birlikte Simit Sarayı mağazaları haricindeki kanallara da yarı pişmiş eser imalatı ve satışı yaparken ihracatını da artıracak.

DMR’NİN İHRACAT POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK

Re-Pie İdare Heyeti Lideri Dr. M. Emre Çamlıbel, “Döviz kurlarının geldiği rekabetçi seviyeyi avantaja çevirecek, ürettiğini ihraç eden bir şirkete yatırım yapmak için araştırmalar yaparken karşımıza ‘markalı eser ihracatı’ yapan Simit Sarayı fabrikası DMR çıktı. İncelediğimiz 12 imalatçı şirket içinde markanın gücü, üretim kapasitesi ve ihracat potansiyeli ile en güzel şirketin DMR olduğunu gördük. Her eserin bir müşteri segmenti varken, DMR mamüllerinin yaş, gelir düzeyi ve coğrafya gözetmeksizin her yere satılabiliyor. Yatırımcılarımıza inançlı ve yüksek getiri sunacağımız bir fon oluşturduğumuz için mutluyuz” dedi.

GAYE YÜZDE 60 İHRACAT

DMR Genel Müdürü Caner Bayıralan, Kanada, Danimarka, Almanya, Katar ve Hollanda ülkelerine ihracata başladıklarını, İngiltere, ABD, Tayvan üzere ülkelerde potansiyel bayilerle görüştüklerini tabir etti. Bayıralan, “DMR olarak, yüzlerce Simit Sarayı mağazalarının tek unlu mamül tedarikçisi olmaya devam ederken, dünyanın dört bir yanına ambalajlı donuk eserlerimizi ihraç etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

2021 yılını bütçenin üzerinde ciroyla kapatacaklarını tabir eden Bayıralan, “Yüzde 60 ihracat gayesiyle dünyaya klasik lezzetlerimizi lokal modifikasyonlarla sunacağız. Dünyada eserimiz girmedik konut bırakmayacağız” dedi.

Simit Sarayı’nın 25 ülkede mağazalarıyla yarattığı marka kıymetini kullanarak süpermarketlerde ve otel kanallarına üretim yapacak olan yeni tesis ile birinci 2024’te 600 milyon lira yıllık ciroya ulaşılması hedefleniyor.

Teşebbüs Sermayesi’nde Farklı Eserler.

Geçtiğimiz hafta liderlik ettiği 30milyonUSD’lik Colendi Seria A cinsini duyuran Re-Pie Portföy, Getir ile teslimat, GTC ile güneş paneli ve hücresi üretimi, TurkNet ile internet servis sağlayıcılığı ve ARF ile biokütle güç ve organamineral gübre üretiminden daha sonra DMR ile besin üretim alanına da yatırım yapmış oldu. Yaklaşık 4 milyar TL portföy büyüklüğü ile alternatif yatırım fonları alanında başkan konumunu koruyan Re-Pie, Eylül 2021 sonuna kadar fintech alanında yeni bir fonla yatırımcılarından talep toplayacak.

Yatırım tavsiyesi içermez.