Prof. Dr. Demirtaş’ı zahmetten çıkaran yorum! Sen kimin çocuğusun?

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Bir Twitter kullanıcısının görüntüleri ile ilgili yaptığı hoş yorumu alıntılayan Demirtaş’a bir öteki Twitter kullanıcı ise “Amerika çocuğusun” yorumunda bulundu. Özgür Demirtaş bunun üzerine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ünlü finans profesörü, akademisyen ve müellif Özgür Demirtaş, ‘Türkiye İktisadında Yeni Dönem’ başlıklı görüntüsünün 24 saatte 1.5 milyon kişi tarafınca izlendiğini ve Türkiye’de trendlerde hala 1 numara olduğunu belirterek ağır ilgi gösteren herkese teşekkür etti.

“ZİRVEDESİNİZ HOCAM!”

Bir Twitter kullanıcısı, Özgür Demirtaş’ın bu paylaşımı üzerine; 18 yaşında kereste atölyesinde çalışan oğlunun sabah saatlerinde “Özgür Demirtaş’ın görüntüsünü izledin mi?” diye sorduğunu belirtip “Kendisi anında izlemiş, nerede mi izlemiş, Rize, Derepazarı, Uzunkaya köyünde. Siz tepedesiniz hocam trollerin niye saldırdığı aslında fazlaca açık. Hürmetler hocam.” tabirlerini kullandı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ’IN PAYLAŞIMINA AĞIR İLGİ

Twitter kullanıcısının yorumunu “Sizleri epeyce seviyorum. Oğlunuzun gözlerinden öperim” sözleri ile paylaşan Özgür Demirtaş’a diğer bir Twitter kullanıcısı ise olumsuz bir yorum yaptı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ’TAN HAKARETE VARAN YORUMA SERT TEPKİ

Özgür Demirtaş, bu Twitter kullanıcısının hakarete varan “Özgür Demirtaş, Amerika çocuğusun” yorumu üzerine reaksiyon gösterdi.

Özgür Demirtaş paylaşımında şu tabirleri kullandı:

“1) Ben anne ve babamın çocuğuyum. Devlet okullarında ömrüm boyunca burslu okudum. İzmir Atatürk Lisesini 3 yıl üst üste Birincilikle bitirdim. Üniversite imtihanlarında derece yaptım. 27 yaşımda Yardımcı Doçent, 32 yaşımda Doçent, 38 yaşımda Kürsü lideri Profesör oldum.

2) Memleketler arası saygın mecmualarda 35’in üzerinde Akademik yayın yaptım. Senin yüzündeki sakalın kıllarından fazla Akademik atıf aldım. Dünya çapında (ABD, Avrupa ve Türkiye’de) 10 binden çok öğrenci eğittim. Memleketler arası Marie Curie Araştırma mükafatını en yüksek puan ile aldım

3) Türkiye’ye saygın bir Finans merkezi kazandırdım (Center of Excellence in Finance) Onlarca şirkete danışmanlık yaptım.

Peki sen ne yaptın ve sen kimin çocuğusun?”

Yatırım tavsiyesi içermez.