Pochettino: ‘Messi’yi ister misin diye sordu, latife zannettim’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Paris Saint Germain Teknik Yöneticisi Mauricio Pochettino, Lionel Messi’nin kendilerine transfer olma ihtimalini birinci duyduğunda latife yapıldığını zannettiğini söylemiş oldu.

Dönem başında Barcelona’dan ayrılarak Paris Saint Germain’e transfer olan Lionel Messi, tüm dünya kamuoyuna büyük bir sürpriz yaşatmıştı. PSG Teknik Yöneticisi Mauricio Pochettino da bu sürprizden en epey hisse sahibi olan kişiydi. Arjantinli futbolcunun Fransız takımına transfer sürecini anlatan Pochettino, kendisine latife yapıldığını düşündüğünü söylemiş oldu.

“ŞAKA OLDUĞUNU SANDIM”

Barcelona mesleğinde altı kere Ballon d’Or kazanan Messi, ekonomik kasvetler niçiniyle altyapısında yetiştiği kulübüne veda etmek zorunda kaldı ve 10 Ağustos’ta PSG’ye bonservis fiyatı ödenmeden transfer oldu. Messi’nin transferine dair açıklamalar yapan Pochettino, “Leonardo (Sportif Direktör) beni aradı ve şöyleki dedi: ‘Bir ihtimal var. İster misin, istemez misin?’ İşin yeterli yanı beni arayıp fikrimi sormasıydı. Kendi kendime ‘Bu bir soru mu?’ dedim. Latife olduğunu sanmıştım. Değilmiş. ‘elbet’ dedim” sözlerini kullandı.

“İKİ YA DA ÜÇ GÜN İÇİNDE…”

“Ona dedim ki: ‘Gidip onu almamız mı gerekiyor? Arabayı ben mi kullanacağım?’ İşte bu biçimde müzakere başladı. O andan itibaren Leonardo transferin ne durumda olduğunu anlatmak için her gece beni aradı. Herkes Messi’nin Barcelona’da kalacağını var iseymıştı. Bütün kulüpler olmasa da biroldukça ekip Messi’ye sahip olmayı ve onun hür kalmasını hayal etti. PSG’nin ilgi gösterdiği andan itibaren Leo buraya gelmek istedi. Her şey süratli oldu. Leonardo’nun yaptığı işi vurgulamalıyız. Liderimiz ve tüm yöneticiler tarafınca iki ya da üç gün ortasında dünyanın en düzgün oyuncusuyla anlaştık.”

MBAPPE’NİN GELECEĞİ

Öte yandan kadrodan ayrılarak Real Madrid’e transfer olmak isteyen Kylian Mbappe’nin geleceği hakkında da konuşan Pochettino, “Mbappe’nin uzun yıllar PSG’de kalmasını kim istemez? Kulüp onu burada kalmaya ikna etmek için her yolu deneyecektir. Mbappe her hususta net ve futbolu seviyor. 22 yaşında fakat geleceğiyle ilgili bu tıp durumları yönetmek için epeyce olgun. Mbappe’nin, geleceğin ona getireceğiz her türlü zorlukla yüzleşebileceğinden hiç kuşkum yok.”