Performans Seçenekleri Windows 10 Nasıl Açılır ?

Ilayda

New member
Performans Seçenekleri Windows 10 Nasıl Açılır?

Windows 10 işletim sistemi, kullanıcıların bilgisayarlarının performansını optimize etmelerine olanak tanıyan bir dizi özelliği içerir. Bu özelliklerin başında "Performans Seçenekleri" gelir. Performans Seçenekleri, bilgisayarın işlem gücünü daha verimli bir şekilde kullanmak için ayarların yapılabileceği bir menüdür. Peki, bu seçeneklere nasıl erişilir?

1. Başlat Menüsü

Performans Seçenekleri'ne erişmenin en yaygın yolu Başlat Menüsü'dür. Başlat düğmesine tıkladıktan sonra, "Ayarlar" simgesine tıklayın. Ardından, "Sistem" seçeneğine tıklayın. Sol taraftaki menüden "Gelişmiş" seçeneğine gidin. Bu alt menüde "Performans" başlığı altında "Performans Seçenekleri" ni bulacaksınız. Bu seçeneğe tıkladığınızda, performansla ilgili farklı ayarları yapılandırabileceğiniz bir pencere açılır.

2. Denetim Masası

Alternatif olarak, Performans Seçenekleri'ne Denetim Masası üzerinden de erişebilirsiniz. Bunun için, Başlat Menüsü'nden "Denetim Masası" nı arayın ve açın. Denetim Masası'nda, "Sistem ve Güvenlik" seçeneğine tıklayın. Ardından, "Sistem" seçeneğine tıklayın. Soldaki menüde, "Gelişmiş Sistem Ayarları" nı bulun ve tıklayın. Bu pencerede, "Performans" bölümünde "Ayarlar" düğmesine tıklayarak Performans Seçenekleri'ne erişebilirsiniz.

3. Arama Kutusu

Windows 10'un arama kutusu da Performans Seçenekleri'ne erişmek için kullanışlı bir yöntemdir. Görev çubuğundaki arama kutusuna "Performans Seçenekleri" yazın ve sonuçlar arasında çıkan seçeneğe tıklayın. Bu sizi Performans Seçenekleri penceresine götürecektir.

4. Kısayol Tuşları

Daha hızlı bir yöntem arıyorsanız, "Windows + R" tuşlarına basarak "Çalıştır" penceresini açabilirsiniz. Açılan pencerede "sysdm.cpl" yazın ve "Tamam" düğmesine tıklayın. Bu, doğrudan Performans Seçenekleri penceresini açacaktır.

5. Kontrol Paneli

Bazı kullanıcılar hala Kontrol Paneli'ni tercih ediyor olabilir. Performans Seçenekleri'ne erişmek için Kontrol Paneli'ni açın, "Sistem ve Güvenlik" seçeneğini seçin, ardından "Sistem" e tıklayın. Soldaki menüden "Gelişmiş Sistem Ayarları" na gidin ve "Performans" bölümünde "Ayarlar" a tıklayın.

6. Kullanıcı Arayüzü

Son olarak, bazı üçüncü taraf yazılımlar veya bilgisayar üreticileri özel kullanıcı arayüzleri sunabilir. Bu arayüzler genellikle performans seçeneklerine kolay erişim sağlar. Bilgisayarınızın marka ve modeline bağlı olarak, özel bir kullanıcı arayüzünün nasıl açılacağını araştırabilirsiniz.

Performans Seçenekleri'ne erişmek, bilgisayarınızın performansını optimize etmek ve özelleştirmek için önemli bir adımdır. Bu adımları takip ederek, Windows 10'un sunduğu çeşitli performans ayarlarına kolayca erişebilirsiniz. Unutmayın ki, bu ayarları değiştirirken dikkatli olmalı ve bilgisayarınızın stabilitesini etkileyebilecek ayarları değiştirmekten kaçınmalısınız.