Onazi krizi çözüldü

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Denizlispor Lideri Mehmet Uz, idaredeki istifa ve Onazi transferi hakkında açıklamalarda bulundu.

Lider Uz, transferlerin sürat kesmeden devam edeceğini ve 6 futbolcu ile prensipte anlaştıklarını tabir ederek, “Biz bu süreçten daha sonra ikinci atılımımız olan asıl transferleri yapmamız gerekiyordu. Malum biliyorsunuz ayın 20’sinden daha sonra olan bir müddetcimiz vardı. Bu kısımda olan transfer yasağın düşüncesini da çözdük. 10 gün daha müddet kazandık. Transferlerimizi ayın 30’una kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Transfer yasağının kalkması için futbolculardan indirim istiyorduk. Bu indirimleri yapmamaları takdirde bize 2 milyon üzere bir yükü olacaktı. Bizim taraftarlarımız da bizler kadar hayli heyecanlı. Bir an evvel bu transferlerin yapılması gerektiğini, bir an evvel çıkmamız gerektiğini söylüyorlar lakin maalesef iktisat ile alakalı epeyce büyük badireler yaşadığımız için bu süreci biraz mantıklı, biraz sabırlı geçecek. Bir hocayla anlaştık, toplamda 5 tane futbolcuyla imzayı attık. Bu futbolcuların içinde hazır olan var, olmayan var. Bu hafta yetişecek olan var, olmayan var. 2 hafta içerisinde bu 5 futbolcumuz devreye girmiş olacak” dedi.

“Oynarsa para alacak, oynamazsa almayacak”

Onazi transferi hakkında konuşan Lider Uz, “Onazi’ye 135 bin Euro’luk borcumuz vardı. Biz bu borcu ödemediğimiz takdirde transfer yasağını kaldıramıyorduk. Onazi’ye şöyleki bir teklifte bulunduk. Ona dedim ki, ‘Bize gelip, indirim yapar mısın’ dedim. O da yapacağını, yinedan Denizlispor forması giymek istediğini söylemiş oldu. Ancak ben bu riski alamayacağımı söylemiş oldum. ‘Denizli’de sizin hakkınızda olumlu konuşulmuyor. Sakatlık durumu var. oynar mı, oynamaz mı kaygıları var’ dedim. Ben aslına bakarsan kabul etmese de 135 bin Euro ödeyecektim. 90 bin Euro teklif ettim ve kabul etti. 90 bin Euro ödedim, 45 bin Euro kenara koyduk. Kabul ettikten daha sonra şu teklifi sundum. Şayet anlaşırsak size 20 bin Euro garanti para veririm. Oynadığın takdirde maç başı paranı veririm. bu biçimde bir muahede yaptık. Ben bu riski revize ettim. Oynarsa para alacak, oynamazsa almayacak” tabirlerini kullandı.

Birtakım oyuncular uçağa bineceğim deyip gelmedi

Lider Uz, transferler hakkında açıklamada bulunarak, “6 futbolcuyla prensipte anlaştık. Futbolcular ile pazarlıklar her an değişebiliyor. Uçağa bindim diyor, gelmiyor. Biz bundan dolayı imzayı atmadığımız hiç bir futbolcuyu açıklamak istemiyoruz. Bizim bu işi ayın sonuna kadar yapmamız gerekiyor. Bizim bütçemiz aşikâr, sayıları tüm konsey olarak belirledik. Biz bu bütçenin dışına çıkmak istemiyoruz. Hesap etmediğimiz borçlar, icralar geliyor. Dün olmadık bir yerden icra geldi. ‘Paranın ölçüsü değerli değil, gelin anlaşalım. Yalnızca bankadan icrayı kaldırın. Ben işlemlerimi yapabileyim. 1 saat daha sonra tekrar koyabilirsin’ dememe karşın kabul etmediler” dedi.