Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz’un ismi ölümsüzleşti

Atletizm

Global Mod
Global Mod
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye okçulukta olimpiyat tarihinin birinci altın madalyasını kazandıran Mete Gazoz ismine eğitim aldığı Nişantaşı Üniversitesi’nde spor salonu açıldı.

Nişantaşı Üniversitesi Spor İdaresi Kısmı 2’nci sınıf öğrencisi Mete Gazoz, Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, arkadaşları ve öğretim üyeleri büyük bir coşkuyla karşılandı. Alkış ve konfetilerle okula giriş yapan Mete Gazoz’a çiçek verilerek, hatıra fotoğrafı çekildi.

Mete Gazoz, zafer sırasında verdiği selamı yenidenlayarak, Uysal ile spor salonunda ok atışı yaptı.

Çok memnun olduğunu söyleyen olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, “Bu muvaffakiyetin bu biçimde bir vakitte gelmesi birkaç saatliğine bile olsa insanları makûs atmosferden uzaklaştırıp, hoş bir şeye yönlendirerek, başlarını dağıtmak beni şampiyon olmaktan daha hayli memnun etti. Çok memnunum, güzel ki şampiyon olmuşum” diye konuştu.

MAKSAT PARİS OLİMPİYATLARINDA MADALYA SAYISINI ARTIRMAK

Son iki olimpiyata bir bayan, bir erkek olarak katıldıklarını anlatan Gazoz, 24 yıl daha sonra birinci sefer tam takım 3 erkek 3 bayan atlet olarak 3 yıl daha sonra Pariste yapılacak olimpiyatlara katılacağız. Paris Olimpiyatlarında 1 olan madalya sayımızı 4e çıkarmayı hedefliyoruz. Çok keyifli ve gururluyum. İsmim ölümsüzleşti. Buraya gelip adımı nazarannler, gerisinde ne kadar emek ve gayret olduğunu bilecek tabirlerini kullandı.

LEVENT UYSAL: METE GAZOZ ORMANI YAPACAĞIZ

Mete Gazoz’a küçük bir anı olması için spor salonunu açtıklarını söyleyen Dr. Levent Uysal ise “Mete ile gurur duyduk. Ona evvel Türkiye daha sonra da okulumuz ismine teşekkür ediyorum. Bu makus günlerde bize tebessüm ettirdi ve heyecan yaşattı, düzgün ki var. Nişantaşı Eğitim Vakfı olarak Mete ismine 500 fidan bağışlıyoruz, küçücük Mete Gazoz ormanı yapacağız” dedi.