Olesia Rykhliuk: Taarruzlar konutumuza fazlaca yakın yerde olmuş

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Sultanlar Ligi gruplarından Kuzeyboru’nun Ukraynalı oyuncusu Olesia Rykhliuk, Rusya’nın ülkesi Ukrayna’yı işgali hakkında konuştu. “Şu an ülkemde hiç kimse inançta değil. Ailem de şu an Kiev’de yaşıyor” diyen Rykhliuk, büyük telaş duyduğunu ve Türk halkının kendisine moral verdiğini söylemiş oldu.

Daha evvel Galatasaray’da forma giyen Kuzeyboru’nun başarılı oyuncularından Olesia Rykhliuk, Rusya’nın ülkesi Ukrayna’ya yönelik düzenlediği askeri harekata reaksiyon gösterdi.

“ÜLKEMDE HİÇ KİMSE İNANÇTA DEĞİL”

Rykhliuk, yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı;

“Şu an ülkemde hiç kimse inançta değil. Ailem de şu an Kiev’de yaşıyor. Kendi oturdukları binada sığınak oluşturmuşlar. Ukrayna halkından ve askerlerinden çok gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımız Zelenski’ye dünyada yalnızca kelam ve sözlerle değil, sahiden aksiyon olarak dayanak olan herkese fazlaca teşekkür ederim. ‘No war’ (Savaşa hayır) yazılı bantla maça çıkmamın niçini ise, 21. yüzyılda hiç bir savaşın bu biçimde sıcak bir savaş içerisinde olmaması gerektiğini ve diplomatik yollara çözülmesi gerektiğini savunuyorum. Kuzeyboru Kulübü de Eczacıbaşı Dynavit maçında 150 bin TL ile tüm gelirlerini Ukrayna’ya bağışladı. Bu olay tüm kulüplere örnek oldu.”

“TÜRK VATANDAŞLARINDAN BİRÇOK DAYANAK İLETİSİ ALDIM”

Türk vatandaşlarından da dayanak bildirileri aldığını vurgulayan Rykhliuk, “Türk halkına epey teşekkür ediyoruz. Türk vatandaşlarından birfazlaca dayanak iletileri aldım. Bildiriler hakikaten beni memnun etti. Tüm Ukrayna ve orduda savaşanlara da hayli büyük bir güç veriyor. Ailemle daima konuşuyorum. Geceleri ailemden yalnızca bir kişi uyanık kalıp, daima nöbetleşe bekliyorlar. Akınlar olduğunda sığınaklara giriyorlar. Bilhassa son akınlar konutumuza yakın noktalarda olmuş. Telefonla konuşurken duydum. Rus ordusu şu anda sivillere de saldırdığı için yalnızca ailem değil, herkes hayli korkmuş durumda” diye konuştu.