Oktay Derelioğlu: Sistemsizlik sistem olmuş

Atletizm

Global Mod
Global Mod
BEŞİKTAŞ’IN, Avrupa’da en çok gol atan oyuncusu olan, A Ulusal Kadro formasıyla da 7 kişiyi çalımlayıp Belçika’ya attığı gol unutulmazlar ortasına giren Oktay Derelioğlu, SÖZCÜ’ye samimi açıklamalarda bulundu. Türkiye’de futbolun gelişmeninin katiyen tesadüfler üzerinden ilerlediğini lisana getiren genç teknik adam, “Hem ulusal ekiplerin yaş kümelerini tıpkı vakitte liglerimizdeki ekiplerin son 5 yılını araştırın. Türk futbolunu hangi sistem üzerine oturtabiliriz?” dedi.

YABANCI KURALINA BAKIN!

DÜŞÜNCELERİ lisana getiren Derelioğlu, “Yok o denli bir sistem. Sistemsizlik üzerine kurulmuş bir sistem var. Altı doldurularak gelen hiç bir şey yok. En sıradan meselai sorarsanız, karşılığım yabancı kuralı olur. Bir kural nasıl bu kadar hayli değişir? Bir kural uyguluyorsan bunun meyvesini lakin uzun vade sonunda alırsın. Bu, futbolumuza ziyan veriliyor” sözlerini kullandı. Avrupa’daki başarısız sonuçların, ülke puanını da fazlaca düşürdüğüne dikkat çeken Derelioğlu, şöyleki devam etti:

KULÜPLER ŞİRKETLEŞMELİ

“HER şey için geç kaldık. Bunu; Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve öteki gruplar için de söylüyorum. Bizde transfer mayıstan daha sonra yapılıyor. Âlâ planlaması olan bir kadro dönem bittiğinde transfer yapmaz, tatile masraf. İç ve dış transfer dönem ortasında yapılır. Pazardaki çürük malları almanın ne manası var? Kulüpler katiyetle şirketleşmeli. Ülkemizde haziranda kongre yapılıyor. Lider yok, hoca yok. Natürel transfer yapamazsın. Bu bile büyük handikap.”

BİRİLERİ BENİ DİNLEYECEK

“GELECEK konusunda karamsarım, zira gerim yok! Kimse desteklemiyor, tırnaklarımla kazıyarak geliyorum. Futbolculuğumda da öyleydim. Bir biçimde Oktay Derelioğlu gümbür gümbür gelecek. Birileri beni dinleyecek. Kendimin hakikat olduğuna inanıyorum, boş değilim. Baht verilirse bunu da göstereceğim. Televizyonlarda yorumculuk da yaptım. İstediğin kadar konuş, ürettiğin kadar varsın. Üretmezsen mahrum. Üretmek de alanda olur.”

SENİ GÖRMEK İSTERLERSE GÖRÜYORLAR

ALT liglerde 6-7 ekip çalıştırdığını söyleyen Derelioğlu, “Hep hayli sıkıntı kurallardaki ekiplere gittim. Oralarda da oynattığım futbolla başarılı olduğumu düşünüyorum. Alt ligleri basamak olarak gördüm. Fakat yanlış düşünmüşüm. Türkiye’de bir biçimde seni görmek isterlerse görüyorlar. Bu niçinle artık yalnızca Üstün Lig ve 1. Lig’de çalışma sonucu aldım. Bu liglerde yayın olduğu için oynattığım futbolu herkese gösterebilirim” dedi.

SERGEN YALÇIN ÇOK BAŞARILI

“GEÇEN dönem başını düşünün. PAOK maçını örneğin. Çok makûs bir dönem başlangıcı yaptı Beşiktaş. Fakat makus gidişat bitti ve dönem sonunda da ikili kupa geldi. Bu, katiyen teknik yönetici başarısıdır. Sergen Yalçın’ı fazlaca başarılı buluyorum. Dönem sonuna hakikat Aboubakar’ın mali mevzular niçiniyle oynatılmadığı konuşuldu. Şayet Aboubakar oynasaydı, şampiyonluk gol averajına kalmaz, daha erken gelirdi.”