Okan Buruk: Kenarda izlerken saçımı başımı yoldum

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Ümraniyespor maçından daha sonra yaptığı açıklamada, “Yaptığımız yanlışlara kimi vakit inanamadım, kenarda izlerken saçımı başımı yoldum.” dedi.

Spor Toto Üstün Lig’in 3. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Ümraniyespor’u 1-0 mağlup etti. Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, “Başkanımız Dursun Özbek’in annesini rahmetle anıyoruz. Bizim için dün bu manada üzücü geçti. Bugün cenaze vardı. Maça epey net gol durumu ile başladık. 1-0 yapsak öz inanç manasında oyuna yansıyacaktı. Geçen haftanın bizde bıraktığı etkiyi maçın başında üzerimizden atacaktık. Devamı benim için kabus üzereydi. Birinci yarının son dakikası kadar pas yanılgısıyla, top kayıpları, yanlış tercihler yaptık. Havalar sıcak, nem var. Bu oyunu biraz etkileyen bir şey. Yaptığımız yanılgılara kimi vakit inanamadım, kenarda izlerken saçımı başımı yoldum. Bu kadar makus oynarken de 3-4 konum bulduk. İkinci yarı alanda fazlaca farklı Galatasaray kadrosu vardı. 20-25 dakikalık kısımda oyunu domine ettik. Son kısımda değişiklikler oldu. Attığımız 1 golle 1-0 galip bitirdik. Deplasmanda kazanmak hoş. Biraz nem hala devam ediyor. Oyuncular üzerinde vakit zaman olumsuz tesiri var. bu biçimde bir galibiyete muhtaçlığımız vardı. Bunu aldığımız için sevinçliyim. Genel olarak daha âlâ olmamız gerekiyor. İkinci yarıda yakaladığımız tempoyu maçın başından itibaren yakalayıp, oyuna hükmeden bir Galatasaray ortaya çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.

“Hücum sınırına destek düşünüyoruz

Hücum bölgesine destek yapmayı düşündüklerini söyleyen Buruk, “Hücum sınırına gereksinim olduğunu düşünüyoruz. Daha taraflı bir oyuncu bulabilirsek elimizdekilerden farklı, farklı bir destek düşünüyoruz” halinde konuştu. Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin ilgili ise sarı-kırmızılıların teknik yöneticisi, “Icardi ilgili daha evvel ismi geçti, hayli kıymetli bir oyuncu. Çok yüksek maaş kazanan oyuncular. O maaşların Türkiye’de verilmesi sıkıntı. Bizim açımızdan net bir gelişme olmadı” sözlerini kullandı.

“Tam ekip olduğumuzda oyuncuların performansları da artacaktır”

Kerem Aktürkoğlu’nun fazlaca değerli ve pahalı bir oyuncu olduğunu söyleyen Okan Buruk, “Geçen senin düzgün oyuncularından biri. Ulusal oyuncu. Hem Türk futbolu birebir vakitte Galatasaray’a uzun mühlet hizmet edecek bir oyuncu. Kerem epey çalışıyor. Oyunu Kerem üzerinden değerlendirmemek lazım. Tam grup olduğumuzda oyuncuların performansları da artacaktır. Kerem’in performansının daha ileriye gideceğini düşünüyorum. Biz grup olduğumuzda bütün oyuncuların performanslarının da artacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Oyuna daha sonradan giren ve attığı golle galibiyeti getiren Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis için ise Okan, “Bugün epeyce hoş bir gol attı. Karakter olarak olan epey değerli bir oyuncu. Girdiği iki maç da attığı kritik gollerle 6 puan kazanılmasında büyük rol oynadı” dedi.

Dries Mertens’in net mevkisinin forvet ardı olarak düşündüklerini söz eden Okan Buruk, “Geçen sene de orada oynadı. Sol kenarda oynayacağı yerlerden biri. Yüzde yüzünü bulduğu vakit sol tarafta da yer alabilir. En verimli olduğu yer forvet ardı olarak gözüküyor. 45 dakikayı güzel bir biçimde çıkarttı. Hafta içi bakacağız, değerlendireceğiz. Öbür maça 8 gün müddet var. Yüzde yüz bir biçimde hazır olacağını düşünüyoruz. Buraya geldiğinde birinci maçına 4 idmanla çıktı. Bu da ikinci haftası, olağanda oyuncular 6 haftada hazırlanıyor” diye konuştu.

“Nelsson önümüzdeki haftalardan itibaren çok daha toparlamış bir biçimde ortamızda olacaktır”

Transfer periyodunu fazlaca sıkıntı olduğunu vurgulayan Okan Buruk, “Size gelen oyuncular kadro üzerinde öteki mevkilerde baskı yapıyor kimi vakit performanslarını düşürüyor. Bir oyuncunun ismi geçiyor bir daha o mevkide oynayan oyuncuların performanslarını düşürüyor. Transfer teklifi alan oyuncular ayrılmak istiyor. O süreçte morali bozuluyor. Şiddetli bir müddetç. Bitirdikten sora hayli rahat edeceğiz. Nelsson için bir müddetç geçti. O Galatasaray’ı epeyce seviyor. Burada olmaktan epeyce memnun. Buraya fazlaca değer ve bedel veriyor. Onun için tahminen La Liga’da oynamak cazip gelmiştir. Onun haricinde daima birebir şeyi söylemiş oldu. ‘Burada olursam da fazlaca memnunum. Galatasaray’ı fazlaca seviyorum’ dedi. Olmayacağı belirli olduktan daha sonra yüzde yüzüyle burada olacağını ve ekibe hizmet edeceğini söylemiş oldu. Önümüzdeki haftalardan itibaren hayli daha toparlamış bir biçimde ortamızda olacaktır” halinde konuştu.