Özkan Karaca’dan ‘Oy’ savına açıklama

Mihriban

Global Mod
Global Mod
İstanbul Hazır Giysi ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nde (İHKİB) 6 Nisan’da yapılacak olağan genel heyette Lider adayı olan Özkan Karaca’nın ismi mutlaklaşan listelerde yer almadı.

Patronlardunyasi.com’un “Özkan Karaca 6 Nisan’da İHKİB’in seçimli olağan genel şura toplantısında oy kullanamayacak” haberi üzerine Karaca bir açıklama gönderdi.

Açıklama motamot şöyleki:

“Patronlar Dünyası birinci kurulduğundan beri üyesiyim ve keyifle takip ediyorum.
Hala İHKİB İDARE ŞURASI ÜYESİYİM ve bildiğiniz üzere 06 Nisan 2022’de yapılacak olan İHKİB YK’lu başkanlığına adayım.

23.03.2022 tarihinde şahsım ismine yapmış olduğunuz haber içerik olarak yanlış anlaşılmalar sebep olmuştur ve kamuoyunda benim seçime katılamayacağım ve İHKİB lider adayı olamayacağım formunda yorumlanmaktadır.

Seçim günü oy kullanamayacağım üzere bir algı oluşturmaya çalışılıyor. Gerçek ise oluşturulmak istenen algının tam zıddı. Oy verme hakkımı, seçim günü yoğunluğumdan ötürü şuurlu olarak kullanmayacağım. Yani bu durumu şuurlu olarak yeğleyen benim. Kaldı ki geçmiş devir seçimlerde birtakım lider adaylarının da seçim günü yoğunluğundan ötürü oy kullanmadığı âlâ araştırılırsa görülecektir.

Belirtmek isterim ki İhracatçılar Birliğinde seçimlere hukuksal kişilikler yahut şahıs firmaları kendi ismiyle aday olabilirler ve YK’ya girme kurallarına sahip olan şirketler ve şahıs firmaları YK’ya girebilirler, Benim sahibi ve İdare heyeti lideri , imza yetkilisi olduğum ULTRA ÇORAP DOKUMA San. Ve TİC.A.Ş ve KARİNA DOKUMACILIK ve DIŞ TİC.A.Ş. şirketlerim hazirun listesinde bulunmaktadır ötürüsıyla oy kullanma hakkına , İdare Şurasına seçilme hakkına sahiptir ve Hukukî kişilik olarak seçime katılma ve seçilme hakkım bulunmaktadır.
Bu yanlış anlaşılmanın düzeltilmesini rica ediyorum.

Hürmetlerimle
ÖZKAN KARACA
İHKİB İDARE ŞURASI ÜYESİ

Yatırım tavsiyesi içermez.