Özelleştirme Yönetimi Başkanlığı’ndan TEİAŞ açıklaması

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Özelleştirme Yönetimi Başkanlığı’ndan Türkiye Elektrik Üretim İletim A.Ş’nin özelleştirilmesine ait olarak yapılan açıklamada, “TEİAŞ halka arz formülüyle özelleştirilecek, çoğunluk payı kamuda kalacak, kamu denetimi devam edecek, kişi yahut kuruma blok satışı, işletme hakkı zamanı kelam konusu değil” denildi.

Özelleştirme Yönetimi Başkanlığı , hafta sonu yayınlanan Cumhurbaşkanı Karanamesiyle özelleştirme kapsamına alınan Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) hakkında açıklama yaptı.

Özelleştirme Yönetimi Başkanlığı (ÖİB), TEİAŞ’ın halka arz metoduyla özelleştirileceğini ve çoğunluk payını kamuda kalacağını duyurdu.

Açıklamada, “Kamu denetimi devam edecek, kişi yahut kuruma blok satışı, işletme hakkı zamanı kelam konusu değil” sözlerine yer verildi.

Açıklamada şu tabirler kullanıldı:

“Mevcut durumda TEİAŞ yalnızca özelleştirme kapsamına alındığından TEİAŞ’ın ve işçisinin mevcut statüsü ile Şirketin Güç ve Alışılmış Kaynaklar Bakanlığına bağlılığı devam etmektedir. TEİAŞ’ın azınlık seviyesindeki bir hissesi halka arz edilerek Türk sermaye piyasalarına kuvvetli ve yatırımcı tabanı geniş bir şirket kazandırılması hedeflenmektedir. bu biçimdelikle, TEİAŞ’ta kamu kontrolüne ek olarak finansal raporlama, kamuyu aydınlatma, bağımsız kontrol ve kurumsal idare üzere halka açık şirketlerin tabi olduğu sermaye piyasası düzenlemeleri de uygulanmaya başlayacaktır.”

Yatırım tavsiyesi içermez.