Özelleştirme tam gaz: Bodrum, Çeşme, Alaçatı, Akyaka, Didim, Ayvalık

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Akyaka, Datça, Bodrum, Çeşme, Alaçatı, Didim, Ayvalık, Antalya üzere Akdeniz ve Ege kıyılarındaki cennet toprakların yanı sıra İstanbul Kemerburgaz, ve Ankara Çayyolu üzere epey kıymetli taşınmazlar satılacak ya da kiralanabilecek.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ilişkin topraklar özelleştirme kapsamına alındı.

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya ve Muğla olmak üzere 17 vilayette toplam 243 toprakla ilgili özelleştirme sonucu AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca imzalandı.

2025’E KADAR TAMAMLANACAK

Cumhurbaşkanı sonucu şöyleki:

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ismine kayıtlı olan ve ekli listede yer alan taşınmazların ve payların;

1. Özelleştirme kapsam ve programına alınmasına,
2. Satış, kiralama, gelir paydaşlığı modeli ve işin gereğine uygun sair tüzel tasarruflar, mülkiyetin gayri tıpkı hakların tesisi yahut işletme hakkının verilmesi formlarından biri ya da birkaçının bir arada uygulanarak özelleştirilmesine,
3. Özelleştirme süreçlerinin 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanmasına karar verilmiştir.

Yatırım tavsiyesi içermez.